Manchester Unitedin uusi keskikenttäpelaaja Donny van de Beek saattaisi hyvinkin pelata tällä hetkellä Espanjassa, jos asiat olisivat menneet toisella tavalla.

United tiedotti aiemmin tällä viikolla, että se on hankkinut van de Beekin, 23, Ajaxista, joka saa lehtitietojen mukaan siirrosta noin 40 miljoonaa euroa. Hollannin maajoukkuepelaaja solmi Manchester Unitedin kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Van de Beek oli huhuissa pitkään yhdistettynä myös Barcelonaan ja etenkin Real Madridiin. Hän kertoi tuoreessa De Telegraafin haastattelussa, että siirto Madridiin oli viime kesänä jo viittä vaille valmis, mutta kaikki ei mennytkään Espanjan päässä suunnitellusti.

– Kuten tiedätte, kaikki oli sovittu Real Madridin kanssa ja seuratkin olivat päässeet yhteisymmärrykseen, mutta lopulta se [siirto] ei jostain syystä toteutunut. Ensin sitä on vihainen ja kysyy itseltään, tuleeko vastaavaa mahdollisuuta enää ikinä eteen.

– Veikkaan siinä käyneen niin, että ne pelaajat, joiden piti lähteä [Madridista] päätyivätkin jäämään, ja siksi Real Madrid vetäytyi siirrosta.

Esimerkiksi Gareth Bale oli vuosi sitten siirtyä kiinalaiseen Jiangsu Suningiin, mutta siirto kaatui Real Madridin viime hetken vaatimusten takia.

Van de Beekin agentin Sjaak Swartin mukaan hänen asiakkaansa oli päätyä Real Madridiin myös tänä vuonna, mutta koronaviruspandemia torpedoi siirron.

– Monet seurat olivat kiinnostuneita van de Beekistä, kommentoi Swart Marcalle.

– Madrid, Barcelona, Juventus, Arsenal… Maaliskuussa kaikki oli valmiina sitä varten, että hän menee Real Madridiin, mutta pandemian myötä kaikki viivästyi. Seuroilla ei ole tuloja. Koko tilanne muuttui.