Real Madrid saa vielä odottaa toivehankintaansa – Ajaxilla timantille akuuttia käyttöä

© Kuva: Getty Images

Viime kevään Mestarien liigan finaalista katkerasti viime hetkillä pudonnut Ajax on menettänyt nuorista avainpelaajistaan jo Frenkie de Jongin Barcelonaan ja Matthijs de Ligtin Juventukseen. Ei kahta ilman kolmatta, sanotaan. Seuraavaksi lähtökuopissa on keskikenttäpelaaja Donny van de Beek, jonka on määrä muuttaa kesän siirtoikkunassa Real Madridiin.

Siirtoneuvottelut on vahvistettu vähintäänkin puolivirallisella tasolla, mutta kovin pian Van de Beekiä ei vielä Madridin valkopaidassa nähdä poseeraamassa. Ajax nimittäin haluaa pitää vielä yhden timanttinsa joukkueen mukana ainakin ensi viikon keskiviikkoon saakka. Kysymys on vaatimattomasti sanottuna ainakin 15 miljoonasta eurosta. Todennäköisesti paljon enemmästäkin.

Asia on harvinaisen yksioikoinen. Vaikka Ajax menestyikin Mestarien liigassa loistavasti, joutui se aloittamaan tälläkin kaudella kilpailun jo toiselta karsintakierrokselta. Tänään tiistaina joukkue kohtaa kolmannen karsintakierroksen avausosassa vieraskentällä kreikkalaisen PAOK:n, ja Van de Beek on joukkueen mukana. Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon tiistaina Amsterdamissa.

Nimivahva PAOK on vaarallinen vastus, eikä otteluparin suhteen haluta riskeerata mitään. Ajax on sinänsä valmis Van de Beekistä luopumaan – kunnollista korvausta vastaan – mutta Mestarien liigan lohkovaiheen ulkopuolelle jääminen olisi järkyttävän suuri katastrofi.

– Van de Beek on täällä ja pelaa molemmat ottelut, Ajaxin valmentaja Erik ten Hag vahvisti lehdistölle AS:n mukaan.

Espanjalaislehden mukaan varsinaisista siirtoneuvotteluista ei uskota tulevan hankalia, ja Van de Beek irronnee tulppaanimaasta 50-55 miljoonan euron siirtosummalla.

Jos Ajax PAOK:n kukistaa, ei sekään vielä takaa paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheessa. Playoff-kierroksella vastaan asettuisi joko azerbaidzhanilainen Qarabag tai kyproslainen APOEL, mutta sitä otteluparia Van de Beek tuskin enää Ajaxin paidassa pelaa. Toinen osaottelu pelataan luultavasti 28.8., eikä Real Madrid liene halukas niin pitkään odottamaan.