Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde on ollut tyytyväinen viime kesän hankintoihin. Valverde kommentoi myös loukkaantuneen Ousmane Dembélén tilannetta.

Viime kesänä Barcelonaan siirtynyt hyökkääjä Antoine Griezmann on sopeutunut uuteen seuraansa melko hyvin. Tehoja on alkukaudella tullut kohtalaisesti. Valverde kuitenkin korosti Griezmannin merkitystä muissakin asioissa kuin vain maalien mättämisessä.

– Hän ei ole vain maalintekijä, vaan myös kova työntekijä. Hän tietää milloin hänen täytyy pudottaa keskikentälle ja hän tunnistaa myös tilanteet, kun hänen täytyy auttaa laitapuolustajia. Olemme todella tyytyväisiä häneen, Valverde kehui.

Kesällä Barcelona halusi vahvistaa maalivahtiosastoa, kun se hankki Marc-Andre ter Stegenin varamieheksi Neton Valenciasta. Neto on pelannut vain yhdessä Mestarien liigan ottelussa, mutta Valverde on ollut tyytyväinen maalivahdin panokseen. Myös kesällä hankittu Júnior on vakuuttanut.

– Neto ja Júnior ovat esiintyneet kuten odotin. Kun Júnior on tullut Jordi Alban tilalle, hän on pärjännyt hyvin ja hän osallistuu koko ajan enemmän. Neto on aina valmis tulemaan sisään ja hän on hyvin kilpailullinen pelaaja.

Kesällä Ajaxista Barcelonan keskikentälle tullut Frenkie de Jong on saanut syyskaudella paljon vastuuta, ja hän on noussut nopeasti Barcelonan avainpelaajien joukkoon. Valverde haluaa kuitenkin nähdä de Jongilta vielä enemmän, varsinkin hyökkäyspäässä.

– Hän liikkuu suurella säteellä kentällä ja pelaa hyvin. Joka tapauksessa, hänellä on vielä enemmän annettavaa, erityisesti vastustajan boksin sisällä, Valverde huomautti.

22-vuotias Ousmane Dembélé on tällä hetkellä loukkaantuneena. Dembélé oli varsinkin viime kaudella otsikoissa myöhästymisten takia, eikä mies ole aina pysynyt kurissa ja nuhteessa. Valverde kuitenkin kehui Dembélén asennetta, jossa on ilmeisesti tapahtunut muutos.

– Hänen viimeinen loukkaantuminen oli todella julma, koska hän oli henkisesti valmis tekemään kovasti töitä. Hän on pelaaja, jolla on niin paljon laatua, että sen haluaisi nähdä kentällä. Juuri nyt hän tekee kovasti työtä kuntoutuksen kanssa ja haluamme nähdä hänet takaisin. Hänessä on paljon laatua, Valverde kehui.