Barcelona on kerännyt enimmäkseen kritiikkiä keskiviikkoiltaisen Mestarien liiga -ottelunsa jälkeen.

Joukkue voitti Slavia Prahan vieraissa 2-1, mutta voitto tuli melkoisen työn ja tuskan jälkeen. Kritiikkiä on satanut sekä Barcan pelaajilta että medialta. Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde sen sijaan kiitteli pelaajiaan ja antoi yllättävänkin ruusuisen kuvan pelin tapahtumista.

– On tärkeää tietää, miten tällaisia otteluita voitetaan, Valverde sanoi lehdistölle.

– Emme ole tällä kaudella näyttäneet parastamme vierasotteluissa, mikä tekee hommasta vaikeaa. Täällä meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja – aivan kuten Slaviallakin oli ensimmäisellä jaksolla – mutta lopulta teimme tarpeeksi voiton eteen.

– Osasin odottaa juuri tällaista ottelua täällä. Peli oli tasainen loppuun asti, mutta joukkueemme osoitti, mihin se pystyy.

LUE MYÖS: Marc-André ter Stegenin mitta tuli täyteen – ”Nyt suututtaa, on vähän juteltavaa tietyistä asioista”

– Toisella jaksolla pidimme Slavia Prahan kurissa ja hallitsimme ottelua. Siitä joukkue ansaitsee kehut.

Barca johti ottelua pitkään Lionel Messin alkuminuuttien maalilla. Toisen puoliskon alussa Slavia tasoitti ja lopulta oma maali takasi Barcelonalle voiton.

Toisella jaksolla pallonhallinta kääntyi lievästi Slavian hyväksi ja joukkue voitti maalintekoyritykset 14-7. ”Vaarallisia hyökkäyksiä” Slavialle kirjattiin toisella puoliajalla 50, Barcelonalle 17. Sikäli Valverden kommentit näyttäytyvät hieman yllättävässä valossa.