Ernesto Valverde ei perusta mahdollisesta El Clásicon siirtämisestä – ”On hyvä mahdollisuus pelata se normaalisti”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan päävalmentajan Ernesto Valverden mielestä La Ligan tämän kauden ensimmäinen El Clásico pitäisi pelata sovittuna ajankohtana eli lauantaina 26. lokakuuta.

Barcelonan ja Real Madridin välinen kohtaaminen piti alun perin pelata tuolloin Camp Noulla, mutta Kataloniassa käynnissä olevat rajut mielenosoitukset ovat pakottaneet La Ligan harkitsemaan mahdollisia muutoksia.

Myöhään torstai-iltana tiedotettiin, että päätös ottelun ajankohdasta ja pelipaikasta on tarkoitus antaa Espanjan jalkapalloliiton toimesta tulevana maanantaina 21.10.

Molemmat seurat ovat kannattaneet ajatusta ottelun siirtämisestä myöhemmälle ajankohdalle. Espanjalaismedian mukaan kumpikin joukkue olisi valmis pelaamaan Clásicon keskiviikkona 18. joulukuuta. La Liga on kuitenkin ehdottanut joulukuun seitsemättä päivää, sillä sarja haluaisi pelin olevan viikonloppuna.

Barcelonaa käskyttävä Valverde liputtaa alkuperäisenä pelipäivänä pelaamisen puolesta.

– Tämä peli voidaan aivan hyvin pelata. On hyvä mahdollisuus pelata se normaalisti. Pelaaminen silloin näyttäisi kaikille vihaajille, että kyllä, näin voidaan tehdä, Valverde kertoi torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa amerikkalaiskanava ESPN:n mukaan.

– Se on se päivä, joka asetettiin. Peli voitaisiin pelata ilman ongelmia. Se on minun mielipiteeni, mutta en tiedä minkä päätöksen he (Espanjan jalkapalloliiton kilpailukomitea) tekevät.

– Haluaisin pelata niin (kuin on aikataulutettu), kuten pelaajanikin.

Katalonian mielenosoitukset alkoivat maanantaina, kun Espanjan korkein oikeus langetti 9-13 vuoden vankilatuomiot yhdeksälle Katalonian itsenäistymishankkeen johtajalle. Muun muassa Barcelonan keskustan alueella on vallinnut paniikkimainen tilanne, ja ihmiset ovat mm. sytyttäneet autoja tuleen ja heitelleet katukiviä.