Barcelonalaismediassa levisi hiljattain huhuja, joiden mukaan Ernesto Valverde olisi saamassa potkut Barcasta. Näin ei kuitenkaan koskaan käynyt.

Sport-lehti listasi neljä syytä, miksi Valverde saa jatkaa tehtävässään (sopimus kattaa vielä ensi kauden), vaikka Barca romahti toisena keväänä putkeen Mestarien liigan jatkopeleissä ja vaikka Valverdella on ollut vaikeuksia sovittaa pelitapaansa barcelonalaiseen identiteettiin.

1. Bartomeu löi nyrkin pöytään

Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu on kuulunut Valverden äänekkäimpiin ja vahvimpiin puolustajiin. Nytkin Bartomeu tiettävästi hiljensi Barca-johdossa ilmenneet vastalauseet, löi nyrkin pöytään ja sanoi, että Valverde jatkaa.

2. Valverde ei halua erota

Valmentaja voi tietysti vaihtua myös sillä tavalla, että luotsi itse päättää astua sivuun. Näin kävi Barcelonassa aiemmin muun muassa Pep Guardiolan ja Luis Enriquen kohdalla. Valverdella ei kuitenkaan ole aikomusta erota. Barcelonassa pyritään siihen, että kovin tulehtuneita eroja ei syntyisi, vaan että valmentaja ymmärtäisi itse lähteä, mikäli siihen syytä on.

3. Seura ei halua sekoittaa pakkaa yhtään enempää

Barcelona on tällä hetkellä ainakin Antoine Griezmannin ja Matthijs de Ligtin perässä. On puhuttu myös Neymarin mahdollisesta paluusta ja monesta muustakin siirrosta. Seura ei tiettävästi halua levittää koko pakkaa pöydälle niin, että yhtäkkiä pitäisi ryhtyä etsimään myös uutta valmentajaa. Joukkueen sisällä on tiettävästi pelaajia, jotka eivät pidä Valverdesta, mutta heistä ainakin osaa ollaan kauppaamassa muualle.

4. Päätöksiä ei haluta tehdä tunteiden vallassa

Sportin tietojen mukaan Bartomeu ei halua missään nimessä tehdä päätöstä suuren yleisön mielipiteen perusteella. Bartomeu haluaa odottaa, että pahin myrsky laantuu ja tehdä sitten harkitun päätöksen.