Cup-fiaskon kokenut Barcelona-luotsi turhautui ”väärin peluuttamisesta”: ”Mitä minä voin tehdä?”

© Kuva: Getty Images

Barcelona kärsi eilen Copa del Reyssä, eli Espanjan cupissa 1-2 -tappion Levantelle. Valencialaisryhmä löytyy liigataulukosta yhdeksän sijan, ja 17 pisteen päästä katalonialaisista. Jatkoon menijä selviää vasta toisessa osaottelussa.

Blaugrana-luotsi Ernesto Valverde teki otteluun kokoonpanopäätöksiä, jotka aiheuttavat keskustelua. Pelaajakierrätystä nähtiin runsaasti. Valmentaja käytti ammattikuntansa perusargumentteja.

– Valitsin ne pelaajat, joiden uskoin voivan voittaa ottelun, Valverde sanoi Sportille.

– On tunnustettava se tosiasia, että kierrätystä täytyy tehdä. Tapahtuipa se sitten liigassa, cupissa tai europeleissä, siinä on aina riskinsä.

Valmentajalta irtosi melko turhautunut lausunto, kysyttäessä huolta aiheuttaneesta, Philippe Coutinhon vähäisestä peliajasta kaudella. Eilen joukkueensa ainoan osuman pilkulta iskeneen brasilalaisen tilanteeseen vertautuu toinen vastaava.

– Coutinho? Minulta kysytään, miksi hän ei pelaa. Mutta sitten taas kun hän pelaa, ja Ousmane Dembélé ei, kysytään toisin päin. Mitä minä voin tehdä?

Vertaus juuri tässä vaiheessa oli mielenkiintoinen; sekä Coutinho että Dembélé pelasivat Levantea vastaan täydet minuutit. Yksi Barcelonan näkökulmasta positiivinen asia pelissä oli tuoreen tulokkaan, toppari Jeison Murillon esiintyminen.

– Olin hyvin tyytyväinen Murilloon. Hän tuo kokemusta tällaisiin peleihin, ja tarjoaa johtajuutta nuoremmille pelaajillemme.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää