Barca-luotsi antoi vastustajalle täyden kunnian: ”Liigan parhaita prässääjiä”

© Kuva: Getty Images

Barcelona lujitti sunnuntaina otettaan sarjakärjestä kaatamalla kotikentällään Eibarin maalein 3-0. Vaikka Eibar ei ottelussa maalipaikoille päässytkään, antoi valmentaja Ernesto Valverde vieraille täyden kunnian. Etenkin ensimmäisellä jaksolla Eibar onnistui puolustustehtävissään pimittäen muun muassa Lionel Messin totaalisesti. Messi koski 45-minuuttisen aikana palloon vain 19 kertaa, eikä kertaakaan Eibarin rangaistusalueella.

– Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea. He jaksasivat prässätä, ja ovatkin siinä koko liigan parhaita. Meillä oli vaikeuksia tavoittaa hyökkääjiä. Kerran onnistuimme siinä, ja olemmekin siinä vaarallinen joukkue, Valverde totesi Mundo Deportivon mukaan.

– Toisella jaksolla pelasimme paremmin ja nopeammin. Se ratkaisi ottelun.

Valverde nosti avauskokoonpanoonsa vähemmän pelanneen Philippe Coutinhon, joka alustikin Luis Suárezin tekemän avausmaalin. Syvempiä johtopäätöksiä Valverden mukaan ei peluutuksesta tarvitse tehdä.

– Coutinho on antanut meille paljon, hän antaa meille paljon ja hänen täytyy antaa meille paljon. Jokainen tulkitkoon hänen avauspaikkansa miten tahtoo, mutta meillä on kolmen pelin viikko, jonka aikana monet pelaajat huilaavat jonkun pelin, Valverde muistuttaa.

Barcelona johtaa sarjan ensimmäisen puolikkaan jälkeen liigaa viiden pisteen erolla Atlético Madridiin. Se on juhlinut mestaruutta aina, kun se on ollut puolen kauden jälkeen kärjessä vähintään kahden pisteen erolla. Valverde ei kuitenkaan laita vielä kuohujuomia jäihin.

– Sarjaa on todella paljon jäljellä. Ensimmäinen puolisko tarjosi kaikenlaista, emmekä tiedä, mitä toinen puolikas tuo tullessaan. On hyvä asia johtaa sarjaa ensimmäisen puolikkaan jälkeen, mutta mitään ei ole vielä ratkaistu.

Lionel Messi viimeisteli ottelussa La Liga -uransa 400. maalin, ja sai jälleen kerran kehuryöpyn osakseen myös esimieheltään.

– Se on mieletön tilasto. Messi on poikkeuksellinen pelaaja, joka ei ole pelkkä maalintekijä. Hän myös syöttää paljon maaleja ja luo paikkoja ympärilleen.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää