Valmentaja Javi Gracian potkut olivat monelle Valencian fanille viimeinen pisara. Perinteikäs takavuosien huippuseura on purjehtinut viime vuodet melkoisessa kaaoksessa, pelannut kehnoimman kautensa vuosiin eikä sarjapaikka ole vieläkään varmistunut, kun sarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta.

Niinpä Valencian kannattajat ovat puuhaamassa massiivista mielenosoitusta seuran pääomistaja Peter Limiä ja hänen lähimpiä avustajiaan vastaan. Mielenosoituksen järjestävät kannattajayhdistykset LibertadVCF ja CurvaNord tulevana lauantaina. Mukaan on liittynyt monia muitakin faniryhmittymiä.

– Tässä ottelussa pelaavat kannattajat, LibertadVCF:n José Pérez kommentoi AS:lle.

– Tämä on valencianismon SOS-viesti. Haluamme sanoa Meritonin herroille, ettei heillä ole täällä mitään tekemistä, vaan heidän pitää lähteä, Últimes Vesprades a Mestalla -ryhmän Josep Bosh lisäsi.

– Kun he tulivat tänne, saattoivat monet hyväksyäkin heidän mallinsa. Mutta nyt heidän toimintansa on vastuutonta ja täynnä valheita. Siitä lähtien, kun he antoivat potkut (urheilujohtaja) Mateu Alemanylle, kaikki on pelkkää improvisaatiota.

Kun 84 prosenttia Valenciasta omistava Peter Lim saapui ensi kerran Mestalla-stadionille 25.10.2014, otettiin hänet vastaan punaisen maton ja 5 000 fanin voimin. Seitsemän kauden jälkeen innostus on kuitenkin vaihtunut turhautumiseksi ja pettymyksiksi. Valencian ainoa merkittävä voitto on Copa del Reyn mestaruus toissa vuonna. Seitsemän kauden aikana se on selvinnyt Mestarien liigaan kolmesti, mutta jäänyt neljä kertaa kokonaan europaikkojen ulkopuolelle. Vastustusta Lim on saanut osakseen aina, mutta arvostetun Alemanyn potkut olivat monille liikaa.

– Siitä päivästä lähtien Limin uskottavuus on ollut nolla, lisäsi Vicente Balagué Peña Campanar -ryhmästä.

Javi Gracia oli jo kahdeksas valmentaja, jolle Lim antoi seuran edustusjoukkueesta kenkää. Sen jälkeen kun Valenciasta erotettiin hyvää työtä tehnyt Marcelino – nykyinen Athletic Bilbaon valmentaja – on Valencia saanut vain 41 % mahdollisista sarjapisteistä (85/204). Alemanyn potkujen jälkeen seuran pelaajien markkina-arvo on romahtanut 474 miljoonasta eurosta 228 miljoonaa alaspäin.

– Nyt on aika lähteä kaduille massoina, rauhanomaisesti ja terveyssuosituksia noudattaen. Meidän täytyy osoittaa, mitä mieltä olemme seurajohdon toiminnasta, José Pérez korosti.

[readmore from=Valencia]

Valencian kannattajien mielenosoitus alkaa lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa Plaza Zaragozalta starttaavalla marssilla, joka päättyy Mestallalle. Seuraavana päivänä Valencia pelaa samalla stadionilla huipputärkeän ottelun Real Valladolidia vastaan.

Kannattajien mielenilmaukselle antoi jo etukäteen selkeän tukensa seuraikoni Mario Kempes, joka arvosteli nykyistä seurajohtoa hyvin jyrkästi Radio Marcan haastattelussa.