Selkeänä altavastaajana Amsterdamiin matkannut Valencia piti pintansa Ajaxin painostuksen alla, haki elintärkeän vierasvoiton ja jatkaa kauttaan Mestarien liigassa myös kevätkaudella (lue pelistä lisää). Pelin ainoasta maalista vastasi Rodrigo.

Syyskuussa ensimmäisen kerran koko urallaan päävalmentajavastuuseen seurajoukkueessa noussut Albert Celades oli luonnollisesti onnistumisesta haltioissaan. 44-vuotias Celades koki epäilemättä yhden valmentajauransa suurimmista hetkistä.

– Olemme todella iloisia. Emme olleet onnistuneet tässä moneen vuoteen (toim. huom. seitsemään vuoteen), ja siksi onnittelen pelaajia, Celades totesi Movistarin haastattelussa AS:n mukaan.

– Pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan. Ajaxilla oli sama valmentaja ja sama runko kuin viime kauden menestyksessä. Pojat ansaitsevat suuren kunnian siitä, että onnistuimme voittamaan tämän lohkon.

Celadesin alku seurassa oli hankala, sillä pelaajat osoittivat julkisesti tukensa potkut saaneelle edeltäjälle Marcelinolle. Nyt kemiat tuntuvat kuitenkin kohtaavan.

– On onni saada ohjata näitä pelaajia. Heillä on uskomattoman hienot arvot ja he viis veisaavat vaikeuksista, Celades totesi Valencian loukkaantumissumaan viitaten.

– Tämä on minulle onnellinen päivä, mutta etenkin minut tekee onnelliseksi tällainen pelaajaryhmä. Pukukopissa on todella hyvä henki. Saamme suurta riemua, kun näemme kannattajamme onnellisina. Valencian kannattajat tulevat muistamaan tämän pitkään.

[readmore from=Valencia]

Valencia jätti lohkossa taakseen maineikkaat Ajaxin ja Chelsean. Celades korostaakin saavutusta mielellään.

– Arvonnan jälkeen monet ajattelivat jatkopaikan olevan mahdotonta, mutta me uskoimme itseemme. Tämänpäiväinen on esimerkki siitä, että kun joukkue haluaa jotain tarpeeksi, hyviä asioita tapahtuu.