Valencian päävalmentajaksi keskiviikkona nostettu Albert Celades luotsasi lauantai-iltana valmentajauransa ensimmäisen ottelun seurajoukkueen päävalmentajana. Debyytti ei päättynyt hyvin, sillä Valencia taipui Barcelonalle Camp Noulla tylysti maalein 2-5 (lue raportti).

Valencian saama selkäsauna oli Celadesille varsin tyly tervetulotoivotus. Reilut kaksi kautta kestäneellä Marcelinon aikakaudella Valencia ei päästänyt kertaakaan viittä (tai useampaa) maalia yhdessä ottelussa, ja Marcelino sentään käskytti Lepakoita kaikkiaan 110 ottelun ajan.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Al Valencia no le hacían 5+ goles en un partido oficial desde el 7-0 contra el Barcelona en la Copa del Rey (el 3 de febrero de 2016, con Gary Neville).

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 5-2 VAL (FT) - Al Valencia de Marcelino (110 partidos oficiales) jamás le hicieron 5 goles.

– Emme voi piiloutua siltä, mitä viime päivinä on tapahtunut ja miten traumaattista se on joillekin ollut. Voimme kuitenkin vain keskittyä jatkoon ja parantamaan tilannetta. Meillä on tiistaina seuraava peli, ja nyt meidän täytyy valmistautua Mestarien liigaan vähän paremmin, Celades totesi ottelun jälkeen AS:n mukaan.

Vielä tuore valmentaja ei tiennyt, mitä pelaajilleen seuraavana päivänä aikoi puhua.

– Meidän täytyy analysoida asiat valmennusryhmän kanssa ja välittää viesti myöhemmin. Aion kuitenkin varmasti tukea joukkuetta.

Valencian päävalmentajan pesti ei ole ollut seuraomistaja Peter Limin aikakaudella kovinkaan rauhallinen paikka. Ensimmäisenä kolmena vuonna seuralla oli peräti viisi eri valmentajaa, ja tilanne rauhoittui hetkeksi Marcelinon astuttua ruoriin. Kahdesta hyvästä kaudesta huolimatta Marcelino sai kuitenkin tällä viikolla kenkää arvosteltuaan seuran pelaajapolitiikkaa julkisesti. Celades ei kuitenkaan potkuja heti pelkää.

– Tiedän, missä olen. Tämä on suuri ja korkean vaatimustason seura. Valencia on tottunut pelaamaan hyvistä sijoituksista ja yritämme yltää sille tasolle. Toivomme, että työmme näkyy pikkuhiljaa kentällä.

– Yritämme tehdä hommia täydellä teholla ja kääntää tämän tilanteen. Meidän täytyy hyväksyä asioiden todellinen laita.

[readmore from=Celades-Albert]

– Töitä on vähän kaiken kanssa. Totta kai mielialojen kanssa, ja sen, mitä haluamme ilmaista jalkapalloilullisesti.

Sitä, nähdäänkö Mestarien liiga -avauksessa Chelsean vieraana jotain uutta, Celades ei paljastanut.

– Odotamme ensin, kuinka pelaajat toipuvat tästä ottelusta, ja päätämme siitä sitten.