Valencian haaveet Eurooppa-liigan finaalipaikasta kokivat torstaina kolauksen, kun Arsenal oli kotikentällään parempi maalein 3-1. Vierasmaali oli epäilemättä tärkeä, mutta kahden maalin takaa-ajoasema on joka tapauksessa vaikea lähtökohta ensi viikolla pelattavaan kotiotteluun. Katkeraa Valencian kannalta oli se, että Arsenalin kolmas maali syntyi ottelun lisäajalla.

– Meiltä puuttui kokemusta. Vaihtopenkiltä katsottuna en nähnyt meillä olevan ongelmia. Vastustaja kokeili kaukolaukauksilla ja meilläkin oli paikkamme, Valencian valmentaja Marcelino analysoi peliä Marcan mukaan.

– Sopeuduimme peliin täydellisesti. Tuollaista tulosta ei odottanut Arsenalkaan. Minusta me emme olleet hermostuneita, eikä vastustaja aiheuttanut meille vaaraa. En muista heiltä juurikaan maalipaikkoja. Kahdesta ensimmäisestä paikastaan he tekivät maalin.

– On harmi, ettemme saaneet parempaa tulosta. Lukemat imartelevat Arsenalia, mutta me pelasimme hyvällä tasolla. On sääli, että lopun maali panee meidät vaikeaan tilanteeseen. Tietysti uskon, että voimme vielä nousta, Marcelino jatkoi.

Viimeistä maalia edelsi Valencian kannalta harmillinen maalivahti Neton ja José Luís Gayán kommunikaatiokatkos.

– Suurin osa maaleista syntyy keskityksistä. Teimme tänään henkilökohtaisia virheitä. Yleensä puolustamme keskityksiä paremmin, kun meillä on yksi pelaaja enemmän.

– Arsenal teki yhden maalin sivurajaheitosta ja toisen siten, että heillä oli alueella vain yksi pelaaja. Vastassamme oli kaksi hyvää hyökkääjää, joista maksettiin kuka tietää kuinka monta miljoonaa.

[readmore from=Valencia]

– Meillä oli tilaisuuksia tehdä 2-2 -maali, ja minusta peli oli hyvin tasainen. 90. minuutilla olimme vielä saamassa hyvän tuloksen, mutta 91. minuutilla tulos muuttui huonoksi heikosti puolustetun keskityksen takia.

– Olemme silti aina optimistisia ja taistelemme loppuun asti finaalipaikasta. Emme ansainneet tätä tulosta emmekä sitä takaiskumaalia. Ehkä ensi torstaina Mestallalla Valencia tekee maalin 90. minuutilla ja selviämme jatkoon, Marcelino totesi toiveikkaasti.