Valencia-luotsi illan sankarista: ”Jos onnistumme säätelemään fyysistä rasitusta, näemme sen Goncalon, jonka haluammekin”

© Kuva: Getty Images

La Liga -seurojen keskinäinen Eurooppa-liigan puolivälierä oli jo jäämässä täysin auki toiseen osaotteluun, mutta lisäajalla Valencia iski kaksi vierasmaalia ja otti 3-1 -voiton myötä tukevan otteen välieräpaikastaLepakoiden valmentaja Marcelino myhäilikin tyytyväisenä omiensa onnistumista.

– Aloitimme pelin erittäin hyvin, teimme maalin ja loimme paikkoja. Hyvin kyseenalainen rankkari toi Villarrealin mukaan peliin.

– Viimeiset 15-20 minuuttia hallitsimme peliä. Villarreal pelasi rohkeasti ja haki 2-1 -maalia. Me loimme hyviä tilanteita ja Daniel Wass teki upean maalin. Lopputulos jätti meille hyvän tilanteen, Marcelino kommentoi ottelun kulkua Marcalle.

Myös kotijoukkue Villarreal sai Valencian valmentajalta tunnustusta.

– Villarrealilla on hyviä hyökkäyspään pelaajia. Tämä oli heidän ensimmäinen tappionsa europeleissä. Ehkä juuri tässä kilpailussa Villarreal on hyödyntänyt potentiaalinsa.

22-vuotias Goncalo Guedes teki Valencian maaleista kaksi ja on tehnyt viimeisessä kolmessa pelissään kolme maalia. Vain viikkoa aiemmin hän osui Real Madridin verkkoon. Guedes saikin osakseen Marcelinon kehut.

– Guedesillä on asenne kunnossa, ja hän on nuori poika. Voi olla, ettei hän pelaa säännöllisesti fyysisen rasituksen takia. Jos onnistumme säätelemään sitä, näemme sen Goncalon, jonka haluammekin nähdä, valmentaja totesi.

Ratkenneeksi Marcelino ei otteluparia vielä julista.

– Jalkapallossa tapahtuu paljon yllätyksiä. Pidimme 1-1 -tuloksestakin, mutta 1-3:sta pidämme vielä enemmän.

Myöskään Villarrealin Gerard Moreno ei halua julistaa taistoa hävityksi.

– Ei pari vielä taputeltu ole. Menemme toiseen osaotteluun optimistisina ja yritämme tehdä nopean maalin, jotta he hermostuisivat. Tehtävä on vaikea, mutta emme voi vielä alistua, Moreno sanoi.