Viime kauden valopilkku Valencia vaeltaa tällä kaudella pahasti varjojen mailla. Kauden yhdeksästä ottelustaan se on voittanut vain yhden, ja majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 12.

Tappioitakaan ei tosin ole tullut kuin yksi, ja tasapelit ovatkin olleet Lepakoiden alkukauden juttu. Valenciasta tuli lauantaina koko pitkässä La Liga -historiassa vasta kolmas joukkue, joka on pelannut tasan vähintään seitsemän ottelua kauden ensimmäisellä yhdeksällä kierroksella.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip

VAL 1-1 LEG (FT) - El @valenciacf ha empezado La Liga con CINCO empates CONSECUTIVOS en casa. Sólo hay dos precedentes en la historia del campeonato español: Burgos (1978-79) y Betis (1985-86).
Empezaron La Liga con siete (o más) empates en las primeras nueve jornadas del campeonato:

👉 Burgos (1978-79): 0 victorias, 8 empates y 1 derrota.
👉 Sporting (1982-83): 2 victorias, 7 empates y 0 derrotas.
👉 Valencia (2018-19): 1 victoria, 7 empates y 1 derrota.

Valencian kauden kaikki viisi kotiottelua ovat päättyneet pistejakoon. Myös tästä La Ligan historia tuntee vain kaksi aiempaa esimerkkiä. Edellisen kerran vastaavalla tasuriputkella kautensa aloitti Real Betis 33 vuotta sitten.

Valencian tuorein tasapeli tuli lauantaina Mestallalla Leganésia vastaan. 63. minuutilla Leganés siirtyi vierasjohtoon Gerard Gumbaun rankkarimaalilla. Pilkku tuomittiin oikeutetusti VAR-tarkistuksen jälkeen.

Valencian tasoitus syntyi 85. minuutilla. José Gaya laukoi, ja pallo kimposi verkkoon Leganés-puolustajan selän ja pelikentän kautta onnekkaalla pompulla. Vuosi sitten Valencialla oli yhdeksän kierroksen jälkeen pisteitä 21, ja nyt vain 10. Joukkueen maalimäärässä on nähty varsinainen romahdus, sillä Valencia on tehnyt nyt peräti 18 maalia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.