Joulukuista Villarrealin ja Atléticon välistä La Liga -ottelua ei pelata Yhdysvalloissa.

La Liga, Villarreal ja Atlético halusivat pelata ottelun Miamissa, mutta Espanjan jalkapalloliitto ja Madridin korkeimman oikeuden tuomari hylkäsivät osapuolien suunnitteleman idean.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun La Liga -ottelun vieminen pelattavaksi Yhdysvaltoihin epäonnistuu. Viime kaudella Gironan ja Barcelonan välinen sarjaottelu oli määrä pelata niin ikään Miamissa tammikuussa, mutta Espanjan jalkapalloliitto, UEFA, FIFA ja espanjalaiset poliitikot tyrmäsivät idean.

La Ligan presidentti Javier Tebas joutuu tiettävästi maksamaan oikeudenkäyntikulut. Tebas oli ajamassa tälläkin kaudella ideaa eteenpäin, mutta Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales osoittautui myös tällä kertaa kovemmaksi luuksi.

Myös Rubiales on saanut kritiikkiä osakseen espanjalaisilta jalkapallokannattajilta, sillä tammikuinen Espanjan Supercopa pelataan Espanjan sijasta Saudi-Arabiassa. Rubialesin mukaan FIFA kertoi hänelle, ettei kansallisen sarjan otteluita voi pelata muissa maissa, mutta Supercopan kaltaiset turnaukset voidaan viedä ulkomaille.

Lähde: Marca, AS