Villarreal ja Atlético ovat hakeneet Espanjan jalkapalloliitolta lupaa pelata joulukuinen sarjaottelu Miamissa.

Villarreal vahvisti asian juuri julkaisemassaan tiedotteessa. Seurojen tavoite on pelata La Liga -ottelu 6. joulukuuta Miamissa.

Mediatietojen mukaan La Ligalla ja Espanjan jalkapalloliitolla on aikaa 15. marraskuuta saakka tehdä päätös siitä, pelataanko ottelu normaalisti Cerámicalla vai poikkeuksellisesti Yhdysvaltojen maaperällä.

Villarrealin seurapresidentti Fernando Roig ja Atléticon toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín kommentoivat tilannetta castellónilaisseuran julkaisemassa tiedotteessa.

– Kaikki, joka vie jalkapalloamme ja urheiluamme ulkomaille, on hyvästä meille kaikille ja totta kai myös Villarrealille. Yhdysvallat on meille hyvin tärkeä maa, jossa meillä on myös seurojen virallisia akatemioita, joten meille olisi todella erityistä pelata siellä. Jotta tapahtuma olisi positiivinen kaikille, olemme miettineet tätä myös kannattajiemme kannalta, Roig totesi.

– Atlético tekee joka kausi töitä nostaakseen brändinsä arvoa ulkomailla ja tämä Yhdysvalloissa pelattava ottelu auttaisi meitä siitä. Voisimme myös lähentää espanjalaisen jalkapalloilun ja ulkomailla asuvien kannattajien välistä suhdetta. Se ottelu merkkaisi paljon tulevaisuutta ajatellen, Atléticon Gil Marín sanoi.

Viime kaudella Barcelona ja Girona olivat halukkaita pelaamaan sarjaottelun Yhdysvalloissa. Hanke kaatui, sillä Espanjan jalkapalloliitto, pelaajayhdistys, FIFA ja UEFA eivät suostuneet siihen. Vielä ei ole tietoa, hyväksyvätkö osapuolet Villarrealin, Atléticon ja La Ligan hakemuksen.

Villarreal kertoi tiedotteessaan myös siitä, mitä seura on ajatellut kausikorttilaistensa varalle Miamin-ottelua varten. Kannattajat saavat joko 40 prosenttia pois ensi kauden kausikortin hinnasta, ilmaisen ottelulipun ja matkan keväälle Atléticon ja Villarrealin väliseen Madridissa pelattavaan otteluun (3000 ensimmäiselle) tai matkan (600 ensimmäiselle) Miamiin seuraamaan Atlético-ottelua.