21-vuotiaasta Dayot Upamecanosta on tulossa siirtomarkkinoiden kuuma nimi. 186-senttinen ranskalainen on pelannut väkivahvan kauden RB Leipzigissa, ja hän on jo itse ilmaissut halunsa vaihtaa maisemaa tulevana kesänä. Upamecanon sopimus Leipzigin kanssa päättyy kesällä 2021, eikä jatkosopimusta uskota syntyvän.

Upamecanon sopimuksessa on 60 miljoonan euron ulosostopykälää, ja kiinnostuneita ostajia on ainakin Valioliigassa, Bundesliigassa ja La Ligassa. Kaikkein ahnaimmin häntä on uskottu tavoittelevan Real Madridin, mutta kisaan on ilmoittautumassa tosissaan myös bundesliigajätti Bayern München.

Huippulupaava ranskalainen joutuisi ainakin aluksi kilpailemaan peliajasta Real Madridissa itsensä Sergio Ramosin ja Raphaël Varanen kanssa, mutta Ramosilla tuskin enää kovin montaa vuotta huipulla La Ligassa on jäljellä. Pitkällä tähtäimellä Upamecano ja Varanen voisivatkin muodostaa pätevän toppariparin sekä Real Madridissa että Ranskan A-maajoukkueessakin. Kolmannen ranskalaisen, valmentaja Zinédine Zidanen uskotaan olevan Realissa myös selkeä vetovoimatekijä.

Upamecano antoi vuoden 2019 alussa laajan haastattelun So Foot -lehdelle. Siinä hän ylisti Realin kapteeni Ramosta vuolaasti.

– Minun mielestäni Ramos on maailman paras puolustaja. Urani alussa pelasin kaikilla pelipaikoilla, mutta kun minut kiinnitettiin toppariksi, aloin tarkkailla häntä todella paljon. Hänellä on hyvin erityinen asenne, ja siksi hän voisi sopeutua todella hyvin niihin koviin turnauksiin, joita pelasimme lapsuudessani Madeleinessa (toim. huom. kotipaikkansa lähiössä), Upamecano kertoi.

– Ennen kaikkea minua ihastuttaa Sergiossa hänen pallollinen pelinsä.

Myös kaksi entistä Saksan maajoukkueen runkomiestä, Thomas Helmer ja Lothar Matthäus ovat kehuneet Upamecanoa. Molemmat ovat vakuttuneita nuorukaisen osaamisesta ja suosittelevat häntä vilpittömästi Bayern Müncheniin, joka käy kisaa pelaajasta Realin kanssa.

– Poika sopisi hyvin Bayerniin, koska hän on superpelaaja, fyysisesti hyvin vahva ja uskomattoman nopea, Helmer kommentoi.

[readmore from=Upamecano-Dayot]

– Minä voin kuvitella hänet pelaamassa suurseurassa, Lothar Matthäus sanoi puolestaan Skyn Podcast-haastattelussa.

– Haluaisin nähdä hänet Bayernissa. Upamecano voi kehittyä vain pelaamalla. Jos hän lähtee Leipzigista, hänen uuden seuransa ja valmentajansa täytyy antaa hänelle luottamusta siihen, että hän voi pelata säännöllisesti.

Juuri Bayernissa mahdollisesti tarjolla olevat peliaikatakeet voivatkin asettua Real-siirron esteeksi. Realissa kun peliminuutit voisivat olla aluksi kortilla.

Lähde: AS