Barcelonan topparin Samuel Umtitin tilanne on ollut jo kauan pinnalla. Blaugrana on tiettävästi jo pitkään halunnut eroon ranskalaispuolustajasta ja hänen korkeasta palkkatasostaan, mutta Umtiti, 27, on yhä kirjoilla seurassa.

Mundo Deportivo kertoo, että Umtiti tapasi Barcelonan johtoportaan jäseniä elokuun puolivälissä omasta tahdostaan selittääkseen, miksi hän haluaa jäädä seuraan.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta aloitti tapaamisen painostamalla topparia ja muistuttamalla, kuinka vähän hän on pelannut viime vuosina. Umtiti vuorostaan syytti Barcelonan lääkintähenkilökuntaa siitä, että häntä ei ole hoidettu kunnolla. Ranskalaistoppari lisäsi, että hänen oli turvauduttava henkilökohtaiseen asiantuntijaan loukkaantumisensa takia, mikä onkin tuottanut tulosta. Umtiti on useiden rapottien mukaan paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan.

Umtitin puheenvuoron jälkeen Laporta myönsi, että seura ei ole ehkä antanut pelaajalle riittävästi tukea, kun hän on sitä eniten tarvinnut. Laporta lupasi myös, että hän aikoo puhua päävalmentaja Ronald Koemanille, jotta hollantilaisluotsi antaisi Umtitille uuden mahdollisuuden. Tämän kuultuaan Umtiti murtui kyyneliin, ja kaksikko halasi sovinnon merkiksi.

Tähän mennessä tapaaminen ei ole tuonut merkittävää muutosta Umtitin tilanteeseen. Hän sai peliaikaa kesän harjoitusotteluissa, mutta kilpailullisissa peleissä vastuuta ei ole tullut minuuttiakaan. Kauden kahteen ensimmäiseen sarjapeliin Umtitiä ei otettu edes vaihtopenkille.

Barcelonan ja Umtitin sopimus on voimassa kesään 2023 saakka. Kesän siirtoikkunan aikana uutisoitiin usein, että Barcelona on harkinnut sopimuksen purkamista. Seura toimi näin esimerkiksi Matheus Fernandesin tapauksessa. Brassipelaajan sopimus purettiin yksipuolisesti, ja hän on uhannut haastaa seuran oikeuteen.