Barcelona-johdossa on Diario Sportin mukaan tehty iso päätös, jonka mukaan ranskalainen keskuspuolustaja Samuel Umtiti saa etsiä itselleen uuden seuran.

Umtiti on kärsinyt polvivaivoista ja hän pelasi viime kaudella La Ligassa vain 13 ottelussa. Polvivaivat ovat osaltaan seurausta siitä, ettei toppari suostunut menemään polvileikkaukseen kesällä 2018, koska halusi edustaa maataan MM-kisoissa. Umtiti voitti Ranskan paidassa MM-kultaa, mutta sen jälkeen uraa on vaivanneet lukuisat polvivaivat.

Barcelona-johdossa on nyt mitta täynnä. Seura on kertonut pelaajalleen, että hän on vapaa etsimään uutta seuraa. Umtitin perässä on ollutkin useita seuroja. Barça ja Umtiti ovat Sportin mukaan vakuuttuneita siitä, että paras vaihtoehto olisi lainasopimus nykyisessä markkinatilanteessa, jossa rahaa on koronaviruksen takia käytettävissä huomattavasti vähemmän kuin tavallisesti.

Yksi potentiaalisista osoitteista on Sportin mukaan Napoli, joka etsii tiettävästi uutta topparia sen varalta, jos Kalidou Koulibaly jättäisi seuran tulevassa siirtoikkunassa.

Umtitin takaa avauksen toppariksi on noussut Clément Lenglet, jolle Barcelona saattaa tarjota uutta jatkosopimusta. Lisäksi Barcelonassa ollaan lehden mukaan nostamassa edustuksen mukaan 21-vuotias uruguaylainen toppari Ronald Araújo, joka on pääasiassa pelannut Barcelonan B-joukkueessa tähän mennessä.

Barcelonan toiveissa on myös Manchester Cityn keskuspuolustaja Eric García, jonka hankkiminen saattaa muodostua vaikeaksi tehtäväksi, sillä Cityn päävalmentaja Pep Guardiola haluaa tiukasti pitää kiinni La Masian kasvatista. Garcían kauppaan saattaisi kuulua myös laitapuolustajien, Nélson Semedon sekä João Cancelon vaihtokauppa.