Kerroimme tiistaina, että Barcelonan toppari Samuel Umtiti oli missaamassa torstaisen Copa del Reyn ottelun siviilikiireiden vuoksi. Umtitin kalenterissa on samana päivänä oikeusistunto, jossa hänen pitää olla henkilökohtaisesti paikalla.

Nyt kuitenkin sekä Sport että Mundo Deportivo kertovat, että Umtiti aikoo ehtiä ajoissa paikalle Bilbaoon ollakseen paikalla Barcelonan cup-kohtaamisessa Athleticia vastaan. Umtiti on myös nimetty Barcelonan kokoonpanoon.

Ranskalainen matkustaa Bilbaoon jälkijunassa yhdessä maanmiehensä, Barcan teknisen johtajan Éric Abidalin kanssa. Oikeudenkäynti on jo varhain aamulla Espanjan aikaa.

Umtitin oikeudenkäynnissä on kyse kiistasta siitä, mihin kuntoon hän jätti entisen asuntonsa. Umtiti päätti itse mennä asian kanssa oikeuteen, sillä hänen mielestään asunnon omistaja kiristää häntä.

Vuokranantajien mukaan Umtiti jätti huonoon kuntoon asunnon uima-altaan ja parkettilattian, ja rikkoi myös joitain vesihanoja. Mundo Deportivon mukaan Umtiti ja vuokranantajat olivat jo sopineet 12 000 euron korvausmaksusta, kunnes korvausvaatimus nousikin 183 000 euroon. Sportin mukaan vaatimus pomppasi pilviin, kun vuokraemäntä kuuli vuokralaisen olevan FC Barcelonan pelaaja.

[readmore from=Umtiti-Samuel]

Siksi Umtiti päätti antaa lakimiesten selvittää kiistan. Pelaajaa lähellä olevien lähteiden mukaan hän uskoo tapauksen myös voittavansa.

Barcelona saa cup-ottelun kokoonpanoonsa mukaan myös viime perjantaina sivussa olleen Arturo Vidalin. Näin poissa vahvuudesta ovat vain pitkäaikaisloukkaantuneet Luis Suárez ja Ousmane Dembélé sekä kakkosvahti Neto.