Paljon on puhuttu siitä, kuinka koronaviruskriisi lisää solidaarisuutta ja yhdistää kansaa. Näin kerrotaan tapahtuneen etenkin Espanjassa, jota Covid-19 on runnellut todella kovalla kädellä.

Aivan kaikkiin ei viesti silti ole purrut. Muutama Barcelonan ultraryhmän Boixos Noisin kannattaja kävi nimittäin käsiksi paikallisvastus Espanyolin Brigadas Blanquiazules-ryhmään kuuluvaan kannattajaan.

Välikohtaus tapahtui Vall d’Hebron -sairaalan ulkopuolella. Sairaalassa hoidetaan koronavirustartunnan saaneita potilaita, ja molemmat ultraryhmät olivat vieneet sairaalaan elintarvikkeita.

Twitteriin ladatulla videolla näkyy, kuinka Barcelonan kannattaja tunnistaa Brigadas Blanquiazules -ryhmän johtohahmoihin kuuluvan Espanyol-fanin, jonka kasvoilla on hengityssuojain tai huivi kaiketi koronaviruksen takia. Barca-fani lyö nyrkillään neljä kertaa Espanyol-fania päähän, ja toinen Barca-ultra juoksee tämän perään potkaisemaan tätä.

Kun Espanyolin kannattaja kirmaa liukuportaisiin karkuun, hänelle huudellaan ”juokse narttu”- ja ”hintti”-pilkkahuutoja. Tilanne säikäyttää hetkeksi myös vastaan tulleen naishenkilön, joka kuitenkin jatkaa matkaansa huomattuaan, ettei väkivallan uhka kohdistu häneen.

Lähde: Cope