Keskiviikkoiltana ratkotaan Euroopan Super Cupin voittaja. Yksiosaisessa kamppailussa kohtaavat hallitseva Mestarien liigan voittaja Real Madrid ja Eurooppa-liigan mestari Atlético Madrid.

Joukkueet ovat kohdanneet viime vuosina europeleissä useasti ja niissä Real Madrid on ollut niskan päällä. Kuitenkin kaikki kilpailut mukaan lukien Atlético on pärjännyt Diego Simeonen aikakaudella paikallisvastustajaansa vastaan erinomaisesti.

Joukkueiden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset, mutta erittäin mielenkiintoiset.

Real Madridin lähtökohdat

Kyseinen kamppailu tulee olemaan Real Madridille ensimmäinen virallinen ottelu uuden valmentajan Julen Lopeteguin alaisuudessa. Harjoitusottelut ova olleet lupauksia antavia, mutta niitä ei tule tuijottaa liikaa.

Lopetegui pyrkii viemään Los Blancosin pelaamista vielä enemmän pallonhallintaan nojaavaksi. Tästä tullaan näkemään esimakua jo tänään, sillä Atlético tulee tuttuun tapaan luovuttamaan pelivälineen Realille. Formaatio on vielä pienoinen kysymysmerkki, sillä pre-seasonilla ollaan nähty useita eri kokeiluja.

Kyseessä on myös Real Madridin ensimmäinen virallinen ottelu Cristiano Ronaldon jälkeisellä aikakaudella. Tämän myötä joukkueen avauskokoonpanon ennakoiminen vaikeutuu entisestään, sillä on vielä epäselvää, kenen rooli tulee nousemaan eniten Cristianon lähdettyä.

Joukkueen terveystilanne on melko hyvä. Jesus Vallejo ja Álvaro Odriozola ovat todennäköisesti sivussa ja heidän lisäksi Marcelon ja Casemiron pelikunto on vielä hieman epävarmaa. Heidän lisäksi Luka Modric aloittanee ottelun vaihdosta, sillä hän on liittynyt joukkueen mukaan vasta hiljattain pitkälle venyneen MM-turnauksen seurauksena.

Maalissa aloittanee Keylor Navas vaikka joukkue hankkikin kesällä Thibaut Courtois’n Chelseasta.

Ennakoitu avauskokoonpano

Atlético Madridin lähtökohdat

Siinä missä Real Madridin valmennusosastolla puhaltavat uudet tuulet, Atléticossa jatketaan samalla hyväksi todetulla kaavalla. Diego Simeone jatkaa joukkueen peräsimessä ja taktiikka tulee pysymään samanlaisena.

Simeonea ei tulla kuitenkaan näkemään penkin päässä kyseisessä ottelussa, sillä hän kärsii viime kaudella saatua toimitsijakieltoaan. Tämä ei kuitenkaan tule näkymään joukkueen pelaamisessa isossa kaavassa.

Atléticon kohdalla suurin mielenkiinto kohdistuu valmentajan sijaan uusiin hankintoihin. Pelaajat kuten Thomas Lemar, Rodri, Gelson Martins ja Nikola Kalinic ovat kaikki vahvistuksia sanan varsinaisessa merkityksessä. Jokaisella heistä on potentiaalia nousta isoon rooliin Simeonen ryhmässä.

Atléticolla on alustavien tietojen mukaan käytössä kaikki parhaat pelaajansa. Madridilaislehtien mukaan myös MM-kultaa juhlinut tähtipelaaja Antoine Griezmann tulee olemaan avauskokoonpanossa vaikka hän on ollut mukana vasta seitsemässä harjoituksessa kesälomansa jälkeen.

Ennakoitu avauskokoonpano