Espanyol ja Real Madrid iskivät yhteen sunnuntaina Barcelonassa. Espanyol voitti ottelun 2-1.

Ottelun avausjakso oli pelillisesti odotettua tasaisempi. Sarjakärkenä viikonlopun kierrokselle lähtenyt Real Madrid hallitsi palloa, mutta ei siitä huolimatta kyennyt luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

La Ligaan kuluvaksi kaudeksi vuoden tauon jälkeen palannut Espanyol iski aktiivisesti vastaan ja siirtyi johtoon jo 17. minuutilla, kun Raúl de Tomás iski isäntien avausmaalin maalin edustalta. Maali oli de Tomásin kauden kolmas. De Tomásilla oli ottelun edetessä muutama muukin laadukas maalintekopaikka.

Espanyol pelasi ennakkoluulotonta jalkapalloa ja onnistui iskemään useasti Real Madridin akilleen kantapäähän, eli puolustukseen.

Toinen jakso toisti samaa kaavaa. Real Madridilla oli pallonhallinta ja peliä pelattiin pääosin Espanyolin kenttäpuoliskolla, mutta Vicente Morenon miehistö onnistui siitä huolimatta luomaan maalintekopaikkoja. Tunnin kohdalla Aleix Vidal vei Espanyolin kahden maalin etumatkalle komealla yksilösuorituksellaan. Vidal ohitti Nachon pistäen pallon tämän längistä ja iski pallon komeasti alakulmaan ohi Thibaut Courtois’n.

Real Madrid nousi maalin päähän kymmenisen minuuttia myöhemmin. Karim Benzema jatkoi loistavaa alkukauttaan ja toi Real Madridin takaisin peliin boksin rajalta lähteneellä laukauksellaan. Hetkeä myöhemmin Eden Hazard sai pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Pallon syöttänyt Benzema oli paitsiossa.

Real Madridille kyseessä oli kolmas peräkkäinen voitoton ottelu. Viime viikonloppuna Real Madrid ja Villarreal pelasivat maalittoman tasapelin ja tiistaina Sheriff Tiraspol voitti Real Madridin Bernabéulla.

Real Sociedadilla on mahdollisuus nousta La Ligan kärkeen voittamalla Getafen myöhemmin sunnuntaina.