Alavés voitti lauantaina Real Madridin vieraskentällä 2-1 La Ligassa.

Deportivo Alavés

@Alaves
👥 Ya tenemos XI inicial para medirnos al @realmadrid 👇

#RealMadridAlavés #GoazenGlorioso 🦊

Alavés sai pilkun jo neljännellä minuutilla, kun pallo pysähtyi kulmapotkutilanteessa Nachon käteen. Vetovastuun otti Lucas Pérez, joka pommitti pelivälineen verkkoon. 0-1.

Varttia myöhemmin Madrid vaati itselleen rangaistuspotkua, kun Eden Hazard pujotteli pallon kanssa boksiin ja kaatui, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Madrid teki ensimmäisen vaihtonsa jo vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Hazard nilkutti kentältä tehden tilaa Rodrygolle.

Tauolle mentäessä Real Madridilla oli kahdeksan maalintekoyritystä ja Alavésilla viisi.

Madridin toinen jakso alkoi yhtä katastrofaalisesti kuin ensimmäinenkin. Maalivahti Thibaut Courtois ei onnistunut Alavésin prässin purkamisessa, vaan syötti pallon suoraan Joselulle, joka viimeisteli tyhjään verkkoon. 0-2.

Ottelu jatkui Madridin osalta ankeasti. Oma hyökkäyspelaaminen ei sujunut millään, mutta Alavés piinasi kotijoukkuetta tasaisin väliajoin Pérezin ja Joselun johdolla.

Madrid painosti ja painosti vieraita päätösvihellyksen lähestyessä, kunnes sai lopulta kavennyksensa 86. minuutilla, kun Casemiro tuikkasi kulmapotkun jälkitilanteessa pallon lähietäisyydeltä sisään. 1-2.

Kotijoukkue oli tehdä tasoituksen vielä pelin viimeisellä potkulla, mutta Iscon laukaus kimposi ylärimasta kentältä ulos.

Alavés nousi voiton myötä yhdeksänneksi ja Real Madrid jatkaa neljäntenä.