Espanjan La Ligan kausi saatiin päätökseen sunnuntaina. Jo ennen viimeistä kierrosta oli selvää, että Real Madrid on mestari. Europelipaikoista ja putoamisesta taisteltiin kuitenkin aivan viimeisille hetkille asti.

Kaksi edellistä ottelua voittaneella Leganésilla oli vielä sauma säilyä sarjassa, mikäli se olisi voittanut Real Madridin, ja Celta Vigo ei voittaisi omaa otteluaan Espanyolia vastaan. Lopulta molemmat kamppailut päättyivät tasan.

LALIGA English

@LaLigaEN
Celta get the point they need to ensure their place in #LaLigaSantander next season! 💙💪

#EspanyolCelta 0-0

Leganés nousi kahdesti tasoihin Los Blancosia vastaan, ja sillä oli lopussa vielä useita huippupaikkoja iskeä voittomaali, mutta ilta päättyi kuitenkin suureen pettymykseen. Ottelu päättyi lopulta 2-2.

Näin ollen sarjaporrasta alempana pelaavat ensi kaudella Espanyol, Mallorca sekä Leganés.

Myös europelipaikoista taisteltiin aivan loppuun asti. Granada murskasi omassa ottelussaan Athletic Bilbaon peräti 4-0, ja nousi seitsemänneksi eli Eurooppa-liigan karsintavaiheeseen oikeuttavalle paikalle. Granada nousi La Ligaan viime kauden päätteeksi, joten seuran avauskausi nousemisen jälkeen oli käsittämättömän upea.

Granada CF ❤️⚪️

@GranadaCF
¡¡QUE NOS PELLIZQUEN QUE NO NOS LO CREEMOS!!

¡¡SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ SÍ!!

𝗘𝗟 𝗚𝗥𝗔𝗡𝗔𝗗𝗔 𝗖𝗙 𝗝𝗨𝗚𝗔𝗥Á 𝗘𝗡 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗔 𝗣𝗢𝗥 𝗣𝗥𝗜𝗠𝗘𝗥𝗔 𝗩𝗘𝗭 𝗘𝗡 𝗦𝗨 𝗛𝗜𝗦𝗧𝗢𝗥𝗜𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔𝗔

❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍❤️🤍
🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽🙌🏽

Koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen otteensa menettänyt Real Sociedad oli pitkään pullahtamassa ulos Euroopan kentillä, mutta Adnan Januzajin 87. minuutin tasoitusmaali Atlético Madridia vastaan nosti baskiseuran takaisin europeleihin ja kuudennelle sijalle.

Valencialla ja Getafella olisi ollut mahdollisuus europelipaikkoihin oikeuttavaan sijoitukseen, mutta molemmat hävisivät päätöskierroksen kamppailunsa.

Levante voitti Getafen lisäajan osumalla 1-0. Getafella oli 71. minuutilla rangaistuspotku, mutta Jaime Matan laukaus osui tolppaan. Lisäksi Getafelta hylättiin kaksi maalia ottelun aikana VAR-tarkastusten jälkeen, ja yksi paitsiona.