Valencia ja Chelsea iskivät yhteen Mestallalla Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella.

Valencia olisi varmistanut jatkopaikkansa voitolla, mutta kamppailu päättyi lopulta 2-2 -tasapeliin vaiherikkaan ottelun jälkeen.

Ottelun alussa Maxi Gómezilla oli loistopaikka viedä Valencia johtoon, mutta hyökkääjän askeleet eivät onnistuneet ja kärki laukoi pallosta ohi, kun hyökkääjällä oli enää tyhjä maali edessään.

Carlos Soler vei isännät johtoon maalin edustalta viitisen minuuttia ennen taukoa. Valencian ilo ei kuitenkaan kestänyt kahta minuuttia pidempään. Mateo Kovacic laukoi komeasti boksin rajalta tarkan laukauksen alakulmaan, eikä komean ottelun Valencian maalilla pelannut Jasper Cillessen saanut kroatialaisen laukausta kiinni.

Christian Pulisic iski Chelsean johtomaalin toisen jakson alussa. Maalia katsottiin pitkään VAR:lta, mutta lopulta tuomarit hyväksyivät osuman ja Chelsea siirtyi johtoon.

Valencia pelasi toisella jaksolla loistavaa jalkapalloa ja oli Chelsean niskan päällä. Valencia haki vimmatusti tasoitusta ja oli lähellä tasoittaa ottelun tunnin kohdalla, kun Jorginho kaatoi José Gayán boksin sisällä. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, mutta Kepa torjui Dani Parejon yrityksen. Parejo on laukonut urallaan Mestarien liigassa neljä rangaistuspotkua, joista vain yksi on löytänyt tiensä maaliin.

Daniel Wass toi Valencian peliin mukaan vartti ennen loppua. Tanskalainen keskitti pallon laidalta maalille, eikä Kepa ymmärtänyt sen olevan menossa verkkoon. Kepa otti kätensä pois tieltä luulleen, että pallo menee rajasta yli. Peliväline lensi kuitenkin suoraan maaliin ja Valencia oli maalin päässä jatkopaikkansa varmistamisesta.

Vielä lisäajalla Valencia rakensi muutaman loistavan maalipaikan, mutta viimeistely oli tuttuun tapaan odotetun heikkoa, kuten aiemminkin tällä kaudella Mestarien liigassa.

Valencia varmistaa jatkopaikkansa viimeisellä kierroksella, jos se onnistuu voittamaan Ajaxin Amsterdamissa. Muussa tapauksessa ottelut jatkuvat Eurooppa-liigan puolella.