La Ligan kolmen ottelun ilta muutti asetelmia sarjataulukossa. Huesca nousi pois sarjan peränpitäjän paikalta, jättäen paikan nyt Rayo Vallecanolle. Barcelona puolestaan on nyt varma mestari – mikäli Valencia kaataa keskiviikkona Atlético Madridin.

Yliote tiivistyi viidessä minuutissa

Barcelona lähti otteluun Estadio Mendizorrotzalla kokoonpanolla, jonka muotoutumisessa näkyi myös edessä oleva Liverpool-kohtaaminen Mestarien liigassa. Poissaolollaan loistivat muiden muassa Lionel Messi ja Ivan Rakitic.

Vieraiden hurja tilastollinen yliote näytti saavan pahan kolauksen, kun Gerard Pique koki kovia reilun puolen tunnin pelin jälkeen, liukuessaan estämään Alavésin Jonyn nousua boksiin. Laituri putosi korkealta, ja tämän jalkapohja jysähti Barca-topparin korvan seutuville. Pique saatiin kuitenkin kuntoon ja jatkamaan peliä.

Tilastomerkinnät olivat suorastaan murskaavat vieraitten eduksi tauolle mentäessä, mutta ne merkittävimmät eivät; 0-0.

Toinen jakso alkoi todella rikkonaisena, ja Messiä huudeltiin jo kentälle niin läheltä kuin kaukaa. Johtomaali syntyi kuitenkin vähemmän otsikoissa paistettelevin voimin.

55. minuutilla Carles Alena sai pallon Sergi Robertolta boksissa, ja oikaisi jalkansa – veto vasempaan laitaan muutti tilanteeksi 0-1.

Paria minuuttia myöhemmin pinkkiasuiset hoitivat pallon verkkoon jo toistamiseen, mutta maali hylättiin paitsiona. Tilanteessa pallo kävi myös Tomas Pinan kädessä. Erotuomari tarkasti tapahtumat VAR:n avulla, ja vei pallon pilkulle. Luis Suárez ampui rankkarin varmasti oikealle alas. Viidessä minuutissa ottelu vaikutti ratkenneen. Kuin kuorrutukseksi Messi todella tuli kentälle heti 2-0 -osuman jälkeen.

Arturo Vidal tarjoili varttia ennen täyttä aikaa isännille kavennuspaikan todella heikolla poikittaissyötöllään. Jonyn veto painui vain vähän vasemman tolpan ohi.

Putoamaan suostuvat kateissa

Huesca ja Eibar tahkosivat pitkään maalittomasti, kunnes täyden tunnin lähestyessä isännille iski kollektiivinen suonenveto. Koko kaudella tätä ennen vain 27 kertaa maalinteossa onnistunut ryhmä iski kolmen minuutin sisään kahdesti. Toinen osumista oli sitäpaitsi melkoinen pommi.

AS USA

@English_AS
Huesca's 'Chimy' Ávila adds his name to LaLiga goals of the season list

Corner delivered to edge of penalty area and he thunders a volley into the top corner #delicious 💥

Huesca piti kuin pitikin kahden maalin johtonsa, ja nousi viiden pisteen etäisyydelle sarjassa säilymisestä.

Toisessa häntäpään taistossa Valladolid ja Girona tuskailivat myös kovassa pisteiden tarpeessa. Ensin mainittu lähti otteluun ns. punaiselta puolelta; Valladolid oli taulukon kolmanneksi viimeisenä, kaksi pistettä Levantea perässä. Kovin turvallisin mielin kentälle eivät juosseet myöskään vieraat, joiden ero isäntiin oli samaiset kaksi pistettä.

Valladolid otti kuskin paikan 67. minuutilla Michelin toimesta, eikä suostunut siitä luopumaan. 1-0 -tulos mutkisti alakerran taistelua entisestään. Girona on tappionsa jälkeen tasapisteissä kolmanneksi viimeisenä olevan Levanten kanssa.Valldolid puolestaan nousi aimo harppauksen sarjaportaikossa, sijalle 15. Pisteissä se on kuitenkin edelleen vain yhden päässä putoamisesta.

Huesca-Eibar 2-0

1-0 Enric (54.)

2-0 Ezequiel Ávila (57.)

Valladolid-Girona 1-0

1-0 Michel (67.)

Alaves-Barcelona 0-2

0-1 Alena (55.)

0-2 Suárez (rp. 60)