La Ligan kakkosena majailevalle Atlético Madridille tarjoutui hyvä tilaisuus kuroa Barcelonan kaulaa sarjan kärjessä kiinni, kun Barca jäi lauantaina kotonaan 2-2 -tasapeliin Valenciaa vastaan. Tarjottu oljenkorsi ei Rojiblancosille kuitenkaan kelvannut, vaan se jäi ilman pisteitä Real Betisin vieraana Sevillassa.

Suhteellisen tapahtumaköyhä avausjakso alkoi räväkästi, kun Zouhair Feddal puski jo neljännellä minuutilla Real Betisin kulmapotkusta kohti maalin yläkulmaa. Nollat säilyivät kuitenkin taululla, kun mainio Atlético-vahti Jan Oblak venyi maailmanluokan torjuntaan. Muita selviä maalipaikkoja koko ensimmäisellä jaksolla ei nähty.

Toisen puoliajan ensiminuuteilla Betis oli pakotettu tekemään vaihto, kun Marc Bartra loukkaantui. Tilaisuutensa kentällä sai Sidnei.

Hieman myöhemmin Antoine Griezmann pääsi parhaassa maalintekosektorissa hyvään tekopaikkaan, mutta ranskalaisen laukaus meni pari metriä maalin ohi. 55. minuutilla puolestaan molemmat joukkueet himoitsivat noin puolen minuutin sisällä rankkaria, mutta tuomari ei taipunut kumpaisenkaan aneluun. Álvaro Moratan kaatumisen yhteydessä VAR-huoneesta kyllä kuiskuteltiin tuomarin korvanappiin, mutta videonäytölle tuomari ei mennyt.

Kun pelattiin ottelun 64. minuuttia, alkoi toden teolla tapahtua. Real Betisin keskitys osui kömpelösti rangaistusalueella pelanneen Filipe Luísin käteen, eikä muuta vaihtoehtoa kuin rankkarituomio jäänyt. Pallon taakse asettui rankkarispesialisti Sergio Canales, ja vaikka Oblak olikin vedossa hyvin mukana, siirtyi kotijoukkue 1-0 -johtoon. Maali oli Canalesille jo kauden kahdeksas, merkiten samalla miehen uutta yhden kauden maaliennätystä.

6 con el Betis en 2018-19

Vain reilu minuutti maalin jälkeen Atlético oli erittäin lähellä tasoittaa peliin. Griezmann laukoi kauniisti 17 metristä, mutta kuti kimmahti tolpasta takaisin kentälle.

Loppua kohti Atlético painoi päälle, mutta tuloksetta. Betisin puolustus kesti, ja Atlético sai lähteä kotimatkalle 0-1 -tappio niskassaan. Tuloksen myötä Barcelona jatkaa sarjakärjesä kuuden pisteen erolla ennen Atléticoa. Real Betis nousi kuudenneksi tasapisteissä Getafen ja Alavésin kanssa.

Álvaro Morata teki pirteän ja näkyvän Atlético-debyytin, mutta aivan kuten debyyteissään myös Real Madridissa, Juventuksessa ja Chelseassa Morata jäi debyytissään ilman maalia.

Quique Setíenin valmentamat joukkueet Las Palmas ja Real Betis eivät olleet onnistuneet voittamaan ainuttakaan aiemmista kuudesta Atlético Madridin kohtaamisestaan, eikä edes tekemään maalin maalia näissä peleissä. Setiénillä oli siis epäilemättä juhlailta. Diego Simeone hävisi puolestaan valmentajana nyt ensimmäistä kertaa Real Betisille.

0-0 Betis-Atlético Minuto 30.

Los equipos de Quique Setién (Las Palmas y Betis) en partidos de Liga contra el Atlético:
1 empate y 5 derrotas en 6 partidos (0 goles a favor y 11 en contra).

Real Betisin kohdalla voi puhua lähes Atlético-kammosta, sillä sen edellinen voitto Atléticosta oli yli seitsemän vuoden takaa. Kotikentällään Benito Villamarínilla Betis oli voittanut Atléticon edellisen kerran yli 13 vuotta sitten.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
BET 1-0 ATM (FT) - El Real Betis no le ganaba un partido oficial al Atlético de Madrid desde el 18.12.2011 (0-2 en el Vicente Calderón, con goles de Pozuelo y Santa Cruz) y no lo hacía en el Benito Villamarín desde el 14.01.2006 (1-0 con gol de Capi).