Sevilla on piipahtanut kauden aikana La Ligan sarjakärjessä useaan otteeseen. Juuri nyt kärki alkaa kuitenkin olla karkaamassa, sillä se jäi sunnuntaina jo kolmannen peräkkäin ilman voittoa. Kotikentällään pelannut Athletic Bilbao oli parempi maalein 2-0.

Athleticin sankari oli molemmat maalit viimeistellyt Iñaki Williams. 24-vuotias oikea laitalinkki oli jo ennen tätä päivää baskijoukkueen paras maalintekijä, mutta nyt hän vain lujitti otettaan.

Avausmaalin Williams teki ensimmäisen puoliajan puolivälissä hyvällä yksilösuorituksella. Williams asetteli itselleen mukavasti tilaa ja laukoi pallon rangaistusalueen reunamilta näyttävästi takanurkkaan.

2-0 -maali oli osoitus paitsi Williamsin juoksuvauhdista niin myös peliälystä. Spurtti lähti kaukaa puolenkentän takaa, eivätkä Sevillan puolustajat siihen kyenneet vastaamaan. Juoksunsa päätteeksi Williams vei pallon sivulle jättäen vastaantulleen Sevilla-vahdin Tomas Vaclikin nuolemaan näppejään. Lopulta pallo tarvitsi vain sijoittaa tyhjään maaliin.

talkSPORT

@talkSPORT
👋 That touch
⚡️ Pure pace
🔄 Past the goalie
💥 Composed finish

What a goal from Iñaki Williams 🔥

Williamsin kaksi maalia Bilbaossa olivat harvinainen luonnonoikku, sillä edellisen kerran mies oli osunut kotiyleisön edessä joulukuussa 2016. Välissä hän oli maalannut Athleticille 15 kertaa, mutta aina vieraskentällä.

OptaJose

@OptaJose
770 - @Athletic_en’s Iñaki Williams has scored his first goal at San Mames in @LaLigaEN since December 4th 2016 vs Eibar, 770 days ago. Boom.

Sevilla on sarjassa kolmantena, mutta on jäänyt Atlético Madridista jo viiden pisteen päähän. Mikäli sarjakärki Barcelona kukistaa kello 19.30 alkavassa ottelussa Eibarin, karkaa se Sevillalta jo kymmenen pisteen karkumatkalle. Tappio oli Sevillalle ensimmäinen La Ligassa sitten Camp Noulla lokakuussa kärsityn 2-4 -tappion.

Putoamisviivaan kolme pistettä eroa repineelle Athleticille valmentajanvaihdos on tehnyt hyvää. Eduardo Berizzon alaisuudessa seura sai 14 ottelusta 11 pistettä, mutta Gaizka Garitanon johdolla sama pistemäärä on plakkarissa jo viiden ottelun jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Athletic-Sevilla 2-0.

22 puntos del Athletic en la primera vuelta de esta Liga:
11 puntos en 14 jornadas con Berizzo
11 puntos en 5 jornadas sin Garitano