Puolustava mestari Barcelona valtasi paikkansa La Ligan sarjakärjessä kukistettuaan Sevillan maalein 4-2. Kaksi pistettä vähemmän kerännyt Sevilla on sarjassa kolmantena yllätysjoukkue Alavésin takana.

Vaikka ilta oli tuloksen valossa Barca-fanille iloinen, on ottelun yllä silti synkkä varjo. Lionel Messi nimittäin loukkaantui ja jätti kentän jo noin vartin pelin jälkeen.

Barcelona aloitti ottelun räväkästi, sillä Philippe Coutinho ampui pallon takaylänurkkaan juuri, kun pelikellossa tuli kaksi minuuttia täyteen. Coutinhon osumaan mainion syötön tarjoili Lionel Messi, Nelson Semedon tehtyä laidallaan hyvän pohjatyön.

Nelisen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue Sevillan tasoitus oli erittäin lähellä. Guilherme Arana laukoi tarkasti, mutta ei aivan riittävän tarkasti. Pallo kimposi tolpasta kauas rankkarialueen ulkopuolelle.

Kellossa oli 12 minuuttia, kun oli Messin vuoro tuulettaa maalia. Sevilla sekoili keskialueella, ja Messi sai pallon lähes lempipaikalleen. Näppärä harhautus, tarkka kuti ja taululle 2-0.

Reilun vartin pelin jälkeen Barcelona-fanien sydämet pysähtyivät. Messi kamppaili sivurajan pinnassa pallosta yhdessä Franco Vazquezin kanssa, ja putosi todella epämukavan näköisesti nurmikkoon paino koko oikean kätensä päällä. Messi jäi tantereeseen tuskissaan, ja kentän laidalla hänen käsivartensa käärittiin siteisiin.

Ernesto Valverde odotteli jonkin aikaa, mutta lopulta hänen oli pakko heittää Ousmane Dembélé Messin tilalle kentälle. Messi poistui pukusuojaan ja tiettävästi saman tien sairaalaan jatkotutkimuksiin. Kyynärpäävammaa epäillään.

Dembélé teki kohtalaisen pirteän sisääntulon, mutta yleisesti ottaen peli tasoittui selvästi Messin poistuttua kentältä. Lisää maaleja ei avausjaksolla kuitenkaan nähty.

Toisella puoliajalla Luís Suárezille siunaantui useampikin maalipaikka, mutta uruguaylaisen sihti ei ollut kohdillaan. Sevillakin joutui päätösjaksolla tekemään loukkaantumisesta johtuvan vaihdon, kun tanskalaistoppari Simon Kjaer ei pystynyt enää jatkamaan peliä.

Noin tunnin pelin kohdalla Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen esitti häikäisevän tuplatorjunnan, kun hän pelasti ensin André Silvan hyvän puskun yläriman alta, ja ehti vielä Franco Vazquezin jatkolaukauksenkin tielle.

Saksalaisvahdin sankaruutta ehdittiin ihastella vain hetki, ennen kuin toisessa päässä kenttää tapahtui. Sevilla-vahti Tomas Vaclik kaatoi Luís Suárezin, ja tämä pääsi tykittämään rankkarista lukemat 3-0:aan.

79. minuutilla oli ter Stegeninkin antauduttava. Pablo Sarabia laukoi, ja pallo muutti suuntaa Clement Lenglet’n päästä, painuen vastustamattomasti takanurkkaan. 3-1.

86. minuutilla Sevilla oli nousta jo maalin päähän, mutta jälleen ter Stegen esitti huikean kaksoistorjunnan Sarabian ja Wissam Ben Yedderin yrityksiin. Saksalainen nousi viimeistään nyt ottelun ehdottomaksi hahmoksi.

Painostus oli nostanut Sevillan toiveita, mutta kirivaiheen katkaisi lopullisesti Ivan Rakiticin 4-1 -maali. Entinen Sevillan pelaaja jätti tyylikkäästi tuulettamatta maaliaan. Luís Murielin näyttävä 4-2 -maali oli lopulta pelkkää kosmetiikkaa.