Kansainvälisessä lehdistössä ehdittiin jo viime viikolla innostua mahdollisuudesta, että Malin verrattain kovatasoisessa maajoukkueessa nähtäisiin jatkossa peräti kolme Adama Traoréa. Tunnetuin täyskaimoista on Wolverhamptonin pikamenijä, joka näytti siis valinneen A-maajoukkueekseen Malin.

B/R Football

@brfootball
Last June, Monaco’s Adama Traore scored for Mali.

He was then replaced by Metz’s Adama Traore who also scored.

Now Wolves’ Adama Traore has declared for Mali, meaning Adama Traore, Adama Traore and Adama Traore all represent the same international team 🤯

Saagassa nähtiin kuitenkin täyskäännös, koska Espanja kutsuikin Wolvesin Adama Traorén omaan maajoukkueeseensa. Traoré on syntynyt ja kasvanut Espanjassa, ja edustanut maata myös nuorisomaajoukkueissa, mutta hänen vanhempansa ovat kotoisin Malista.

Laitahyökkääjä Traorén oli määrä korvata maajoukkueessa Valencian Rodrigo Moreno. A-maajoukkuedebyytti jää kuitenkin toistaiseksi tekemättä, sillä sunnuntaina tiedotettiin hänen jäävän pois loukkaantumisen takia.

– Valitettavasti en voi liittyä maajoukkueen mukaan, sillä loukkaannuin sunnuntain ottelussamme Aston Villaa vastaan. Olen pahoillani siitä, etten pääse mukaan, mutta jatkan työntekoa, jotta olisin parhaassa mahdollisessa kunnossa ollakseni seuraavilla listoilla, jos Jumala suo. Kiitos päävalmentajalle minua kohtaan osoittamastaan luottamuksesta, Traoré toteaa Espanjan jalkapalloliiton tiedotteessa.

– Teemme maanantaina Wolverhamptonissa lääkärintarkastuksen saadaksemme selville loukkaantumisen laadun.

Traoré pelasi Aston Villaa vastaan täydet minuutit ja syötti yhden maalin. Wolves voitti pelin 2-1.

Traorén tilalle maajoukkueeseen kutsuttiin PSG:n Pablo Sarabia. Sarabia on tehnyt PSG:lle tällä kaudella 15 ottelussa yhden maalin ja antanut viisi maalisyöttöä. A-maajoukkueessa hän on pelannut toistaiseksi kaksi ottelua.

Espanja kohtaa marraskuun EM-karsintaotteluissaan Maltan ja Romanian.