Atlético Madrid sai täksi kaudeksi lainalle Arsenalista keskikenttäpelaaja Lucas Torreiran, kun Thomas Partey siirtyi toiseen suuntaan. Helmikuussa 25 vuotta täyttävän uruguaylaisen panos on kuitenkin jäänyt odotettua pienemmäksi. Hän on pelannut Mestarien liigassa, La Ligassa ja Copa del Reyssä vain 469 minuuttia yhteensä 15 ottelussa. Avaukseen 166-senttinen Torreira on päässyt neljä kertaa: kahdesti La Ligassa ja kahdesti cupissa.

Meneillään on siirtoikkunan viimeinen viikko, ja on mahdollista, että niukalle peliajalle jäänyt Torreira vielä Atléticon hyvästelee. Sarjakärjen valmentaja Diego Simeone on todennut odottavansa innolla ikkunan sulkeutumista, jotta hän saisi varmuuden siitä, että kaikki pelaajat jäävät joukkueeseen. Simeone ei siis ole innokas Torreirasta luopumaan, mutta niin saattaa siitä huolimatta käydä.

Torreirasta kiinnostuneita seuroja ovat tiettävästi ainakin Valencia, Lazio, Fiorentina ja Monaco. Kaikkein innokkaimmin häntä tavoittelee Tuttosportin mukaan Fiorentina, joka on toivonut saavansa Torreiran loppukauden lainalle kesällä aktivoituvalla 10-11 miljoonan euron ostovelvoitteella.

Pallo on käytännössä Arsenalilla, joka saattaa olla halukas purkamaan lainasopimuksen etuajassa, ja välittämään Torreiran seuraan, jossa häntä arvostetaan enemmän. Gunners-johto ei toivo Torreiran markkina-arvon laskevan, mutta on toisaalta valmis myös kuuntelemaan tarjouksia, joihin sisältyy osto-optio tai ostovelvoite – kuten siis Fiorentinan kerrotaan tehneen.

Arsenalin urheilujohtaja Edu Gaspar kommentoi Torreiran tilannetta AS:lle näin:

[readmore from=Torreira-Lucas]

– Tilanne on hyvin yksinkertainen. Arsenal on huolestunut Torreirasta, hänen onnellisuudestaan ja hänen pelaamisestaan. Haluamme tietää, miten hän tilanteen kokee, ja sen jälkeen kuulla, mitä Atlético ajattelee.

– Meille on tärkeintä Lucasin onnellisuus. Jos kaikki ovat tyytyväisiä, jatkamme näin. Jos Lucas ei voi hyvin, etsimme muutosta, sillä minulle soitellaan monista seuroista Lucasin tilanteen vuoksi.