Ketkä ovat La Ligan arvokkaimpia pelaajia siirtomarkkinoiden näkökulmasta?

Listasimme Transfermarktin datan pohjalta sarjan 50 arvokkainta pelaajaa. Yksi on odotetusti ylitse muiden. Lionel Messi ei ole aikuisurallaan koskaan siirtynyt eikä näillä näkymin koskaan siirrykään. Teoriassa hänen siirtomarkkina-arvonsa on kuitenkin La Ligan korkein: 180 miljoonaa euroa.

Cristiano Ronaldon lähdön jälkeen La Ligassa on enää kolme pelaajaa, joiden siirtomarkkina-arvo ylittää 100 miljoonan euron rajan. Kolmikko on aivan omilla luvuillaan, sillä Messin lisäksi myös Atlético Madridin Antoine Griezmannin (150 miljoonaa euroa) ja Barcelonan Philippe Coutinhon (150) markkina-arvot yltävät 150 miljoonaan euroon.

Griezmannin korkeaa markkina-arvoa selittänee peliesitysten lisäksi melko hiljattain solmittu pitkä ja hyvin rahakas jatkosopimus. Coutinhon siirtomarkkina-arvo taas pomppasi sillä hetkellä, kun Barcelona pulitti miehestä 130 miljoonaa euroa viime tammikuussa ja solmi samalla brasilialaisen kanssa pitkän sopimuksen.

50 arvokkaimman pelaajan joukkoon mahtuu kaiken kaikkiaan peräti 15 pelaajaa Barcelonasta ja 14 Real Madridista. Realin arvokkaimmat ovat tätä nykyä 90 miljoonan euron markkina-arvon omaavat Isco, Marco Asensio ja Gareth Bale.

Mielenkiintoinen huomio on se, että tätä nykyä Atlético pistää jo hyvin hanttiin kahdelle jättiläiselle myös tällä osa-alueella. Atléticon pelaajia on 50 arvokkaimman joukossa Realin tavoin 14. Yhdeksän arvokkaimman joukossa on kolme pelaajaa niin Barcelonasta, Realista kuin Atléticosta.

Entä kuinka monesta muusta seurasta mahtuu pelaajia 50 arvokkaimman joukkoon? Kuudesta.

Valenciasta listalle mahtuu kuusi miestä, Sevillasta kolme, Real Sociedadista kaksi, Athletic Bilbaosta kaksi, Real Betisistä yksi ja Celta Vigosta yksi.

[table id=161 /]