Vuosi alkaa taas olla paketissa. Mitkä jutut olivat vuonna 2018 suosituimpia? Mitä luettiin eniten?

Kokosimme listan vuoden luetuimmista jutuista. Mukaan mahtui??

Voit lukea nostetun jutun painamalla otsikosta (toimii linkkinä) tai lyhyen selostuksen perässä olevasta linkistä. Linkki avautuu aina uuteen välilehteen, jotta voit helposti palata lukemaan muita luettuja juttuja.

Jos et ole näitä vielä lukenut, nyt on korkea aika! Ja jos olet, lue uudestaan!

Luetuimmat jutut TOP 10

10. Näkökulma: Ihan sama kuka voittaa Ballon d’Orin – todellisuudessa yksi on ylitse muiden

Luka Modric sitten tuli ja voitti Ballon d’Orin. Samalla päättyi Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon valtakausi. Lokakuussa spekuloimme (tuolloin vielä mahdollisella) voittajalla. Nähdäksemme Modric on erinomainen pelaaja, muttei lähelläkään maailman parasta. Lue tästä, kuka mielestämme on ollut maailman paras noin kymmenen vuoden ajan.

9. Näkökulma: Mikä johti Zidanen yllätyseroon? Tässä viisi mahdollista syytä

Tätä nykyä Real Madridia valmentaa Santiago Solari. Häntä ennen tehtävässä toimi Julen Lopetegui ja viime kauden loppuun saakka Zinédine Zidane. Lopetegui sai potkut, mutta Zidane erosi oma-aloitteisesti viime kauden päätteeksi. Miksi? Esittelemme tässä tekstissä viisi mahdollista syytä (lue tästä).

8. Missä ovat Barcelonan Nuorten Mestarien liigan voittajat vuosimallia 2014? Yksi työttömänä ja vain yksi lyönyt läpi

Barcelona voitti viime keväänä Nuorten Mestarien liigan. Seuran edellinen voitto oli vuodelta 2014. Laadimme jutun, jossa kävimme läpi, mitä vuoden 2014 mestarijoukkueen avauskokoonpanon pelaajille kävi. Tekstin opetus on se, että Nuorten Mestarien liigan voittaminen suurseuran riveissä ei takaa vielä mitään. Lue tästä, missä pelaajat olivat viime keväänä.

7. Mohamed Salah vastasi kysymyksiin Sergio Ramosista – lähetti myös melkoisen kuitin topparille

Mestarien liigan finaalissa nähtiin ikävä välikohtaus, josta on puhuttu vielä tänäkin päivänä. Sergio Ramos paini Mohamed Salah’n nurin sillä seurauksella, että Salah’n olkapää hajosi ja hän joutui jättämään pelin kesken. Lue tästä, millaiset terveiset Salah lähetti Ramosille pelin jälkeen.

6. Kommentti: Cristiano Ronaldon tappavan vireen taustalla Zidanen ryhdikäs päätös – ja Real Madridin konttaus

Cristiano Ronaldolle viime kausi oli hyvin kaksijakoinen. Syksyllä mies ei osunut mistään, mutta tammi-helmikuussa tapahtui valtava muutos. Keväällä Ronaldo oli suorastaan ilmiömäisessä maalitahdissa ja veti ajoittain Real Madridia perässään. Tämä teksti kertoo siitä, miksi Ronaldon pelaamisessa nähtiin niin suuri muutos. Lue tästä.

5. Zlatan Ibrahimovicilta jäätävä kommentti Cristiano Ronaldon saksipotkumaaliin

Zlatan se osaa mediapelin. Cristiano Ronaldo upotti komean saksipotkun Juventuksen verkkoon Mestarien liigan puolivälierissä viime huhtikuussa. Maali keräsi kehuja lähes jokaiselta taholta – paitsi Zlatanilta. Lue tästä, miten Zlatan kommentoi maalia.

4. Marca: Real Madridin pukukopissa kiehui Cristiano Ronaldon teon jälkeen

Toukokuun lopussa Real Madrid voitti Mestarien liigan, mutta Cristiano Ronaldon mieli oli jo muualla. Ronaldon lausunto johti tiettävästi kireään tunnelmaan Realin pukuhuoneessa. Tätä nykyä tiedämme, että tulkinnat lausunnosta pitivät kutinsa – toki ajan ja paikan olisi ehkä voinut valita toisin. Lue juttu tästä.

3. L’Equipe: Neymar katuu siirtoaan PSG:hen ja haluaa takaisin Espanjaan – valmis pudottamaan palkkaansa rajusti

Siirtohuhut ja ylipäätään siirtomarkkinapuhe on vuodesta toiseen kestosuosikki. Yksi suurimmista siirtosaagoista on koskenut Neymaria, vaikkei mies ole edes siirtynyt PSG:stä mihinkään. Vuorovedoin Neymaria on viety Barcelonaan ja Real Madridiin. Tämän juttumme mukaan brasilialainen olisi kyllästynyt kolmeen eri asiaan Ranskassa. Lue lisää tästä.

2. AS: Cristiano Ronaldo hyväksynyt Juventuksen sopimustarjouksen! Huima palkka luvassa

Ei varmaan yllätä, että luetuimpien juttujen joukossa on Cristiano Ronaldon Juventus-siirto. Tämän aiheen tiimoilta juttua riitti kevään ja kesän ajan. Aihepiiristä luetuin oli lopulta tämä juttu, jossa kerroimme, millaisen tilin Ronaldo Juventuksessa kuittaa. Lue tästä.

1. Huomasitko? Cristiano Ronaldo sai pallon nousemaan ilmaan juuri ennen rankkaria – ”Ihan hullua” (video)

Vuoden luetuin juttu on tässä. Helmikuussa pelattiin Mestarien liigan ottelu PSG:n ja Real Madridin välillä. Cristiano Ronaldo teki ottelussa maalin rangaistuspotkusta, eli ei mitään uutta auringon alla? Väärin. Livekuvassa sitä tuskin huomasi, mutta hidastus osoitti pallon nousevan ilmaan juuri ennen osumaa. Häkellyttävää, mutta totta. Katso itse video tilanteesta tästä.