Odotus on ohi ja uusi La Liga -kausi alkaa tänään. Listasimme sen kunniaksi sarjan suurimmat tähdet järjestykseen.

Lista koostuu tänäkin vuonna kolmen suurimman seuran rivistöstä. Muuan Cristiano Ronaldo kuitenkin jätti Juventus-siirrollaan yhden uuden paikan seuraavalle ottajalle.

5. Luka Modric (Real Madrid)

Luka Modric oli kesällä mukana tekemässä MM-historiaa. Kuva: Getty Images

Pienikokoinen kroaatti on Realin keskikentän aivot. Jalkapallotietokone raksuttaa jatkuvasti 32-vuotiaan Modricin päässä etsien aina vain luovempia ratkaisuja. Pelintekijävelhon syöttötarkkuus on onnistunut pysymään 90 prosentin tienoilla jo viiden kauden ajan.

Yhdessä Toni Kroosin kanssa Modric on muodostanut Realissa parivaljakon, jonka tarjoilusta hyökkääjien on kelvannut nauttia. Pitkäaikaisen ratkaisijan Cristiano Ronaldon poistuttua Juventukseen, keskikentän avut tulevat korostumaan entisestään.

Modric saapuu uuteen kauteen MM-hopeamitalistina. Kroatian johtohahmo nimittäin vei kesällä Venäjällä maansa finaaliin saakka. Myös siirtohuhuja on ollut, mutta Real ei halua menettää kulmakiveään mistään hinnasta.

4. Thibaut Courtois (Real Madrid)

Courtois palasi kotiin, mutta toisen Madridin joukkueen leivissä. Kuva: Getty Images

Courtois palaa Madridiin useamman vuoden tauon jälkeen. Belgian maajoukkuevahti nousi pelipaikkansa parhaimmistoon pelatessaan lainalla toisessa pääkaupungin seurassa Atléticossa ja johdatti seuran jopa mestariksi.

Courtois jätti Chelseaan palatessaan jälkeensä perheen Madridiin ja tänä kesänä ikävä ajoi tähtitorjujan viimein takaisin. Lontooseen belgialainen jätti karvaan maun, sillä siirto puskettiin maaliin liki väkipakolla.

Courtois on ulottuva ja vahva refleksitorjuja. 199-senttinen järkäle sijoittuu taitavasti ja loistaa lähitorjunnoissa. Puutteet löytyvät jalalla pelaamisesta. Madridissa Courtois’lta odotetaan ennen kaikkea tasaisuutta Keylor Navasin rinnalle.

3. Sergio Ramos (Real Madrid)

Ramos on Madridin herra. Kuva: Getty Images

Madridin kasvoina tunnettu soturi johtaa Realin puolustusta hurjalla asenteella. Kapteeninnauhaa kantava Ramos jos joku tietää, mitä voittamiseen vaaditaan.

Fyysisistä otteistaan kovan kundin maineen saanut toppari ajautuu toisinaan sääntöjen rajamaille jahdatessaan menestystä. Korkeat kyynärpäät ja rajut kontaktit ovat tulleet vastustajille tutuiksi. Sen tietää myös Liverpoolin Mohamed Salah.

Ramos on Realin alakerran kenraali, jonka otteista huokuu monipuolisuus. Pallonsuojaustaidot, riistot ja pelinavaaminen ovat jokainen kaikin puolin valioluokkaa. Espanjalaisen tuoma uhka ilmatilassa on näkynyt myös vuosien varrella erikoistilanteissa.

Vaikka Ramos on pelaajana ristiriitainen, Madridissa miestä rakastetaan.

2) Antoine Griezmann (Atlético Madrid)

Maailmanmestari Griezmann pysyi uskollisena Atléticolle. Kuva: Getty Images

Ranskan paidassa maailmanmestariksi yltänyt Griezmann oli pitkään yhdistetty kilpailija Barcelonaan. Lopulta Atléticon kannattajien onneksi hyökkääjä poisti epäilykset tiedottamalla jatkosopimuksestaan näyttävästi oman dokumentin kautta.

Griezmannin tärkeys korostui erityisesti aiemmin viimeistelyssä, kun Atletin hyökkääjävaihtoehdot olivat vähissä. Ranskalainen on takonut neljän kautensa aikana seurassa pelkästään sarjapeleissä peräti 79 maalia.

Griezmann on päässyt näyttämään parhaita puoliaan entistä vapaammin, kun Diego Costa palasi viime keväänä Atléticoon. Rymistelevän Costan vaikutus on ollut samanlainen kuin Olivier Giroud’lla Ranskan maajoukkueessa. Puolustajien jahdatessa kookkaampaa kärkipelaajaa, Griezmann on saanut työrauhan ja kevään tehovireen voidaan odottaa jatkuvan.

1. Lionel Messi (Barcelona)

Arkkivihollinen on poissa ja huomio on nyt vain Messissä. Kuva: Getty Images

Messi otti entistä vankemmin viime kaudella Barcelonaa reppuselkäänsä Neymarin karattua PSG:hen. 31-vuotiaalla taiturilla piisaa iästä huolimatta edelleen nopeutta, räjähtävyyttä ja juonikkuutta.

Vanhemmiten Messin rooli on kokonaisvaltaistunut. Argentiinalainen luo nykyisin entistä enemmän tilanteita muille ja ratkaisut tuovat henkilökohtaisten tilastojen sijaan ensisijaisesti joukkueelle etua. Viimeistelykin kuitenkin edelleen onnistuu, josta kertovat viime kauden 34 maalia La Ligassa.

Messillä on kesältä takana rankka MM-pettymys Argentiinan karsiuduttua jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Paljon kisojen aikana vihaa niskaan saanut hyökkääjällä tulee riittämään tulevalla kaudella näytönhaluja.

Cristiano Ronaldon lähdön jälkeen Messiltä poistui myös se ultimaattinen taistelupari, jonka kanssa paremmuudesta mitattiin liki vuosikymmenen ajan. La Ligassa on kahden sijaan enää yksi kuningas.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni