Barcelona on myymässä Jean-Clair Todibon Englannin Valioliigaan. Asiasta kertoo Sport.

Lehden mukaan nyt näyttää vahvasti siltä, että suuntana on Everton, joskin muutama muukin nimeltä mainitsematon valioliigaseura on kiinnostunut Todibosta.

Sportin mukaan Barcelonan ja Evertonin neuvottelut ovat edenneet jo pitkälle. Englantilaisseura tarjoaa 20 miljoonan euron kiinteää korvausta ja viittä miljoonaa ehdollisena päälle. Se on yhteensä sama summa, jonka Barca asetti Schalkelle osto-option suuruudeksi nykyisen lainan päätteeksi.

Todibo on jo näyttänyt siirrolle vihreää valoa, ja lopullista päätöstä siirron suhteen odotetaan lähiaikoina. Ainoa hiertävä asia tällä haavaa on takaisinosto-optio. Sellaisen Barcelona haluaisi sisällyttää siirtoon, mutta Everton ei moiseen suostu.

20-vuotias Todibo siirtyi Barcelonaan Toulousesta tammikuussa 2019. Siirtosumma oli vain miljoona euroa. Tämän kauden ranskalaistoppari on pelannut lainalla Schalkessa, mutta pelejä on kertynyt osin loukkaantumisten ja koronaviruksen aiheuttaman keskeytyksen vuoksi vain kymmenen. Siihen nähden 20- tai 25-kertainen arvonnousu olisi melko hurja.

Barcelonan edustusjoukkueessa Todibo on ehtinyt esiintyä vain viisi kertaa.