Barcelonan ykkösmaalivahti Marc-André ter Stegen palasi tolppien väliin keskiviikkoiltana, kun katalonialaiset ottivat 2-1-voiton Kiovan Dynamosta Mestarien liigassa. 82 päivän jälkeen tositoimiin palannut veräjänvartija pelasi upean ottelun pelastaen Barcelonan useaan otteeseen takaiskuilta.

Saksalaisvahti myöntää Barcelonan tason pudonneen pelin sisällä Dynamoa vastaan, vaikka Lionel Messi iskikin rangaistuspotkusta 1-0-johtomaalin vain viiden minuutin kohdalla. Ter Stegen joutui antautumaan kertaalleen, mutta torjui ottelun aikana mukavat kuusi kertaa, joista osa oli Barcelonan pelastavia huipputorjuntoja.

– Aloitimme pelin hyvin, meillä oli paljon maalintekopaikkoja. Olimme kuitenkin isoissa vaikeuksissa ottelun edetessä. Pelistä tuli hermostuneempaa, ter Stegen arvioi ottelun jälkeen.

– Vastustajalla oli useita hyviä paikkoja. Meidän on parannettava. Meidän on keskusteltava tästä.

Päävalmentaja Ronald Koeman kommentoi ottelun jälkeen, että Barcelonan on parannettava pallotonta pelaamistaan. Koeman oli kuitenkin tyytyväinen ter Stegenin otteisiin.

– Totta puhuen ter Stegen oli ilmiömäinen. Hän pelasti erittäin monta yksi yhtä vastaan -tilannetta, Koeman ylistää maalivahtiaan.

Ter Stegen teki hiljattain pitkän jatkosopimuksen Barcelonan kanssa. Hän kertoo, ettei missään vaiheessa edes harkinnut seuran jättämistä.

– Halusimme päästä yhteisymmärrykseen seuran kanssa, ja aluksi se oli hieman hankalampaa, mutta se on normaalia. Sekä seura että minä halusimme jatkaa yhdessä.