Koronaviruspandemia on aiheuttanut luonnollisesti espanjalaisseuroille merkittäviä taloudellisia ongelmia.

Maaliskuun jälkeen ammattilaissarjojen katsomoissa ei ole nähty katsojia ja vielä on täysin auki, milloin katsojat voivat palata otteluihin. Koronaviruspandemia on iskenyt rajusti etenkin Espanjaan.

Talousongelmien vuoksi seurojen on pitänyt pienentää pelaajiensa palkkoja. La Ligan puheenjohtajan Javier Tebasin mukaan seurat tarvitsevat noin 490 miljoonaa euroa voidakseen maksaa kulujaan.

– Joidenkin seurojen on leikattava uudestaan pelaajiensa palkkoja. Valencia, Barcelona ja Real Madrid ovat kärsineet pandemiasta eniten. Kauden loppuun viemiseksi espanjalainen jalkapallo tarvitsee noin 490 miljoonaa euroa, jotta seurat voivat maksaa kulujaan, Tebas totesi Marcalle.

– 17 seuralla on talousongelmia. Joiltakin puuttuu sata miljoonaa euroa ja joiltain muutama miljoona. Teemme töitä edistääksemme asiaa. Valencia ei päässyt Mestarien liigaan ja silti seuraa kritisoidaan, kun he myyvät pelaajiaan. Heidän on myytävä pelaajiaan. Barcelonan on sen sijaan pudotettava pelaajien palkkoja päästäkseen kauden loppuun asti. Heillä ei ole muuta vaihtoehtoa.