Jos kaikki sujuu lähiviikkoina toivotusti eikä Espanjan hallinnolta tai terveysviranomaisiltakaan tule kapuloita rattaisiin, jatkuu La Liga -kausi 2019-2020 vajaan kahden viikon kuluttua, torstaina 11. kesäkuuta. Ensimmäinen ottelu olisi Sevillan derby, joka alkaisi Suomen aikaa kello 23. Kauden viimeiset pelit pelattaisiin näillä näkymin 19. heinäkuuta (lue lisää). Elokuussa pelattaisiin europelejä.

Nyt La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on vahvistanut myös kauden 2020-2021 suunnitellun päivämäärän. Uusi kausi alkaisi 12. syyskuuta.

– Jos Jumala suo, pelit alkavat 11. kesäkuuta. Toivomme, että Madrid ja Barcelona pääsevät vaihe 2:een (koronarajoitusten purussa) pian. Yli 130 La Ligan työntekijää tekee töitä kauden uuden alun eteen. Matkoja, järjestelyjä, kaikkea. Olemme valmiita. Tärkeä on päivä, milloin sarja päättyy. Uusi kausi alkaa 12. syyskuuta, Tebas kertoi Marcan organisoimissa pyöreän pöydän keskusteluissa Mundo Deportivon mukaan.

Tebas korosti keskusteluissa La Ligan jatkumisen valtavaa taloudellista merkitystä. Hänen mukaansa Espanjan jalkapallosarjat työllistävät suoraan yli 185 000 ihmistä, sekä tuhansia median edustajia.

– Viimeksi eilen valokuvaajat osoittivat mieltään La Ligan toimiston ovella. He haluaisivat päästä töihin stadioneille. Teemme töitä sen eteen, että he pääsevätkin, mutta turvallisesti.

Tebasin mukaan seurat tulevat kärsimään joka tapauksessa yhteensä vähintään 700 miljoonan euron taloudelliset tappiot. Koska yleisöä ei katsomoihin päästetä, on jokainen jalkapallofani television varassa. La Liga tekeekin kaikkensa, jotta kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä.

[readmore from=La-Liga]

– Testaamme tänä iltana mallia, jossa katsoja voi valita kahden audiovisuaalisen vaihtoehdon väliltä: toinen niistä on todellinen tunnelma, ja toinen yleisön kanssa, virtuaalisilla äänillä, Tebas kertoi.

– Bundesliigassa valitut virtuaaliset äänet olivat menestys, ja pyrimme tarjoamaan tämän vaihtoehdon.

Tebas kiitteli myös Espanjan jalkapalloliitto RFEF:ää siitä, että La Liga sai luvan pelata loppukauden otteluita myös maanantaisin ja perjantaisin. Näin otteluita pelataan pelien jatkuessa loppukauden aikana jokaisena päivänä.