La Liga -pomon seuraava siirto: tuodaanko toisen liigan peli pelattavaksi Espanjaan?

© Kuva: Getty Images

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebasin kunnianhimoinen suunnitelma viedä jo tällä kaudella sarjaottelu – tarkemmin sanottuna Girona-Barcelona 26.1. – pelattavaksi Yhdysvaltoihin, on vastatuulessa. Hanketta vastustavat niin Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales, FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino kuin myös Espanjan pääministeri Pedro Sánchezkin (lue lisää).

Tebas ei kuitenkaan luovuta. AS:n mukaan La Liga -pomo on nyt keksinyt uuden keinon taivutella muut jalkapallojohtajat hankkeen kannalle.

Tebas matkusti tällä viikolla Espanjasta Ecuadoriin. Matkan tarkoituksena oli auttaa Ecuadorin pääsarjaa kehittymään yhdeksi Etelä-Amerikan merkittävimmistä liigoista. Yksi tapa tämän toteuttamiseksi on Tebasin mielestä se, että jokin Ecuadorin pääsarjan peli voitaisiin pelata Madridissa, Barcelonassa tai Valenciassa.

Espanjassa pelattavan ottelun myötä Tebas haluaa osoittaa, että maailmassa on muitakin pääsarjoja, joiden johtajien mielestä idea ulkomailla pelattavasta pelistä on kiinnostava. Tebas sai taivuteltua Miami-hankkeensa kannalle jo osallistuvat seurat Gironan ja Barcelonan, sekä näiden kannattajayhdistykset. Viimeinen sana asiassa vain on Espanjan jalkapalloliitolla, eikä Rubialesin pään kääntäminen ole helppoa.

Espanja on maa, jossa asuu Yhdysvaltojen jälkeen toiseksi eniten ecuadorilaisia maahanmuuttajia. Heitä arvellaan AS:n mukaan olevan Espanjassa noin 430 000, joista 370 000 on täysi-ikäisiä.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää