Atlético Madridin kanssa La Liga -mestaruutta juhliva Luis Suárez aloitti vanhan seuransa, Barcelonan ryöpytyksen heti kauden päätyttyä. Suárez puhui maanantai-iltana Copen El Partidazossa, ja antoi palaa muun muassa Barcelonan valmentaja Ronald Koemania kohtaan.

– En hyökkäisi Barcelonaa vastaan koskaan, koska seura antoi minulle kaiken ja sain siltä tilaisuuden olla huipulla, Suárez aloitti, mutta arvosteli entistä seuraansa sittenkin.

– Mutta tietysti se, että puheenjohtaja (Josep Maria Bartomeu) sanoi kaiken sanottavansa lehdistötilaisuudessa sen sijaan, että olisi soittanut minulle… Sillä hetkellä, kun he halusivat Leon (Messi) jäävän, minulle soitettiin, että suostuttelisin hänet jäämään, ja että puhuisin (Antoine) Griezmannin kanssa.

– Miksi he eivät soittaneet minulle silloin, kun halusivat minun lähtevän? Valmentaja olisi saanut tulla luokseni ja selittää, ettei tarvitse minua, koska tarvitsee erityyppisen ”ysin”. Minulle Koeman kuitenkin sanoi ”minua pyydettiin kertomaan sinulle”, koska jätettyään minut kolme kertaa ulos kokoonpanosta hän sanoi: ”jos asia ei ratkea huomenna, luotan sinuun Villarreal-pelissä”. Silloin käsitin, ettei hänellä ollut luonnetta. Kyse ei ollut valmentajasta, vaan käsky tuli ylhäältä.

Suárez paljasti myös, että sen paremmin Bartomeu kuin kukaan muu hänen aikaisesta Barca-johdostaan ei ollut onnitellut häntä La Liga -mestaruudesta.

– Kukaan ei onnitellut minua, mutta olin hyvin lähellä lähettää heille valokuvan.

Kokenut maalitykki hehkutti, kuinka jännittäväksi kausi meni niin mestaruuden, Eurooppa-liigan paikkojen ja sarjassa säilymisen suhteen. Hän arvosti mestaruuden Atléticossa erittäin korkealle.

– Atléticossa voittaminen on paljon vaikeampaa. Sen huomaa näiden pelaajien mielialoista. Nautin pelikaverieni katselemisesta, tuoreiden mestarien onnesta.

Suárez teki Atléticolle kaksi tärkeää maalia kahdessa viimeisesssä ottelussa, ja auttoi ratkaisevasti sinetöimään mestaruuden.

– Osasuna- ja Valladolid-pelien maalit maistuvat erityisiltä. Minulla on kova pää. Hassasin kolme maalipaikkaa Osasunaa vastaan. Tavallisesti hyökkääjä lannistuu siitä, mutta minä vain ajattelin ”saan vielä yhden, saan vielä yhden”. Lopulta tein maalin, Suárez hehkutti.

– Valladolid-pelin maalissa ajattelin loppuun asti, että ”(maalivahti) Masip tuntee minut, ja tietää, että ammun aina takanurkkaan”. Siksi sijoitinkin etutolpan juureen, eikä hän ehtinyt enää reagoida.

Yksi Atléticon lauantai-illan ikimuistoisimmista hetkistä oli nähdä kyynelehtivä Luis Suárez istuskelemassa kentällä kännykkä kädessään. Jo sitä ennen annetussa TV-haastattelussa hänellä oli pala kurkussaan, mutta videopuhelu sai uruguaylaisen itkemään vuolaasti.

– Vaimoni itki kanssani, koska muutto (Barcelonasta Madridiin) oli meille hyvin vaikea lastemme vuoksi. Raha ei tuo onnea. Hänelläkin oli vaikeaa minun takiani.

– Kauden alussa jouduin harjoittelemaan yksin polvivaivani takia. Tein töitä koko kauden. Sain tehdä ylimääräistä työtä, jotta polveni kestäisi. Luovuin ajasta lasteni kanssa pitääkseni polvesta huolta. Vaimoni tuki minua niinä hetkinä. Kun lopulta sain nähdä lapseni onnellisina tästä mestaruudesta, en unohda sitä ikipäivänä.

– Ne olivat onnen kyyneliä. En käy Barcelonaa vastaan, mutta se johtui tilanteesta. Olen Barcelonalle kiitollinen.

Atléticon valmentaja Diego Simeonelle Suárez ilmaisi myös kiitollisuutensa, värikkääseen tyylinsä.

[readmore from=Suarez-Luis]

– Kun kuulee ”Cholon” puhuvan, hän myy sinulle vaikka Vatikaanin. Sanoin hänelle, että sanani eivät riitä kertomaan tuntemuksiani tällä hetkellä. En kadu mitään.

– Atletin kannattajat ovat aina käyttäytyneet hyvin. Minne menenkin, tapaan aina Atletin faneja. En tiennyt heitä olevan niin paljon. Ja muistetaan, kuinka paljon vahingoitinkaan heitä pelatessani Barcassa.

Lähde: Marca