Atlético Madrid sai keskiviikkona surkeita uutisia. Joukkueen ykköspyssy Luis Suárez sai harjoituksissa lihasvamman, ja joutui sivuun mestaruustaistelun lämmetessä entisestään. Sunnuntain ottelussa Real Betisiä vastaan Suárez ei pelaisi muutenkaan, mutta AS:n mukaan ”El Pistoleron” sairausloma tulee kestämään noin kolme viikkoa.

34-vuotias Suárez on 19 maalillaan Atléticon ylivoimaisesti paras maalintekijä tällä kaudella. Kaikki maalit ovat syntyneet La Ligassa, ja niillä uruguaylainen on sarjan maalitilastossa jaetulla toisella sijalla yhdessä Karim Benzeman ja Gerard Morenon kanssa, edellään vain 23 maalia tehnyt Lionel Messi.

Nyt Suárezilta jää kuitenkin sunnuntain Betis-ottelun lisäksi väliin ottelut Eibaria, Huescaa ja Athletic Bilbaota vastaan, jos AS:n arvio kolmen viikon poissaolosta pitää kutinsa. Atlético on tietenkin kaikissa näissä peleissä suosikki myös ilman Suárezia, mutta sarjan huipputasaisessa mestaruustaistelussa pistemenetyksiin ei oikein enää ole varaa, vaan kaikki nämä pelit pitäisi voittaa.

Atléticon kevätkausi on kuitenkin ollut kehno, ja sen edellä sekä viiden että kymmenen ottelun kuntopuntarissa on Real Betis. Myös Huescan ja Athletic Bilbaon pistesaldo viimeisistä kymmenestä ottelusta on lähes yhtä suuri kuin Atléticon.

Suárezin toivotaan palaavan tositoimiin 2.5. pelattavassa vierasottelussa Elcheä vastaan. Näin hän voisi pelata vielä kauden viidellä viimeisellä kierroksella, joilla Atlético kohtaa Elchen lisäksi Barcelonan, Real Sociedadin, Osasunan ja Real Valladolidin. Näin Suárez voisi palata 9.5. kuuden kauden aikaiselle kotistadionilleen Camp Noulle.

Suárezin viimeistelyprosentti on ollut erinomainen, sillä hänen 19 maaliaan ovat syntyneet vain 35 laukauksella kohti maalia. Hänen poissaollessaan tehoja vaaditaan nyt muilta hyökkääjiltä, etenkin João Félixiltä ja Ángel Correalta. Juuri tämä kaksikko aloittanee sunnuntai-iltana Betisiä vastaan Atléticon hyökkäyksessä. Kolmas looginen vaihtoehto, Lyonista tammikuussa lainattu Moussa Dembélé ei ole pelikunnossa maaliskuisen huolta herättäneen pyörtymisensä jäljiltä.

João Félix ja Ángel Correa ovat saaneet kauden aikana lähes yhtä paljon peliminuutteja kuin Suárezkin, mutta maalimäärät ovat jääneet kauaksi tästä. João Félix on tehnyt yhteensä kymmenen maalia, mutta niistä tämän vuoden puolella vain kaksi. Correan maalisaldo on neljä.

João Félixin tavoin kymmenen maalia on tehtynä myös Marcos Llorentella, mutta hänkin on Betis-pelistä sivussa varoitustilin täytyttyä – aivan kuten keskikentän pohjapelaaja Geoffrey Kondogbiakin. João Félix on kuitenkin toipunut nilkkavammastaan, ja valmentaja Diego Simeonen käytettävissä ovat myös laitalinkki Yannick Carrasco ja toppari Stefan Savic.

Mikäli tarvetta ilmenee, myös Carrasco ja Vitolo voivat pelata hyökkäyksessä.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Atlético Madrid on johtanut La Ligaa joulukuun 16. päivästä lähtien, parhaimmillaan jopa kymmenen pisteen erolla sarjan kakkoseen. Eilisen El Clásicon voittanut Real Madrid kuitenkin ohitti ainakin väliaikaisesti Atléticon, tässä vaiheessa ottelun enemmän pelanneena. Sekä Realilla että Atléticolla pisteitä on 66, mutta Los Blancos on tasapisteissä edellä keskinäisten ottelujen vertailun ansiosta. Barcelonan pistesaldo on 65.

Atléticolla on mahdollisuus kiilata sunnuntai-iltana taas sarjakärkeen, mutta kotijoukkue Real Betis on ollut yksi kevätkauden hyvävireisimmistä ryhmistä. AS arvelee Atléticon aloittavan sunnuntain huippuottelun seuraavanlaisella kokoonpanolla:

Oblak; Giménez, Savic, Hermoso; Trippier, Carrasco; Koke, Herrera, Lemar; Correa ja João Félix