Atlético isännöi Real Madridia sunnuntaina kauden toisessa Madridin derbyssä.

Kyseessä on kenties koko kevätkauden suurin yksittäinen ottelu, sillä Atlético johtaa La Ligaa viiden pisteen erolla Barcelonaan ja Real Madridiin ja on lisäksi pelannut yhden ottelun kaksikkoa vähemmän.

Atléticon Luis Suárez käväisi La Ligan haastattelussa ja kertoi odottavansa innoissaan viikonlopun derbyä.

– Kaikki ottelut Real Madridia vastaan ovat erityisiä. Kaikki haluavat pelata niissä otteluissa ja osoittaa taitonsa. Meillä on mahdollisuus revanssiin ja jatkaa La Ligan kärjessä.

Suárez on viimeistellyt tällä kaudella La Ligassa komeat 16 maalia, eli yhtä paljon kuin viime kaudella yhteensä.

– Olen aina ollut kilpailullinen pelaaja, joka haluaa osoittaa kykenevänsä ylittämään itsensä jatkuvasti ja kumoamaan seuraavan esteen tieltään. Olen jääräpäinen ja pelaan joukkueessa, jossa monet sanovat maalinteon olevan vaikeampaa kuin muualla, mutta näin taitavien joukkuetovereiden kanssa se on helppoa.

Suárez tiedostaa, miten vaikeaa La Ligan voittaminen on. Suárez kertoikin odottavansa mielummin loppukaudelle, jolloin tiedetään, millainen tilanne sarjataulukossa silloin on.

– Olemme joukkue, joka unelmoi menestyksestä ja pokaaleista. Kukaan ei voi ottaa sitä unelmaa meiltä pois. Elämme unelmien kautta ja katsotaan, missä tilanteessa olemme, kun sarjaa on muutama kierros jäljellä.

– Pelaamme sarjassa, jossa tasaisuuden pitäminen läpi kauden on hyvin vaikeaa. Mikä tahansa vastustaja kykenee nappaamaan pisteitä kärkijoukkueilta ja sen vuoksi meidän on arvostettava korkealle sitä, missä olemme tällä hetkellä, Suárez viittasi La Ligan kärkipaikkaan.