Atlético Madridissa on pelannut vuosien saatossa useita erinomaisia maalitykkejä. Takavuosilta tehokkaimmat ovat seuran maalitilaston kärjessä komeilevat Luis Aragonés ja Adrián Escudero, mutta nykypolvi muistaa varmasti paremmin muun muassa Fernando Torresin, Sergio Agüeron, Radamel Falcaon, Diego Forlánin ja tietysti Antoine Griezmannin.

Falcaon ja Forlanin loiston päivistä on jo aikaa, ja Griezmannkin pelaa jo toista kauttaan Barcelonassa. Alkukausi on kuitenkin antanut selviä viitteitä siitä, että Atléticon viime kauden maalintekovaikeuksiin on löytynyt ratkaisu Barcelonasta pilkkahintaan värvätyssä Luis Suárezissa.

Luis Suárez on tehnyt Atlético Madridille La Ligassa kolme maalia ja syöttänyt yhden. Peliminuutteja hän on saanut neljässä ottelussa yhteensä 216. Se tarkoittaa sitä, että Suárez on ollut osallisena maaliin 54 minuutin välein.

Sen paremmin Falcao, Forlán kuin Griezmannkaan eivät aloittaneet Atléticossa yhtä vauhdikkaasti. Lähimmäksi pääsi aikoinaan Falcao, joka teki neljässä ensimmäisessä pelissään Atléticossa viisi maalia ja syötti yhden. Kolumbialaisen ”Tiikerin” startti oli hurja, mutta hän käytti edellä mainittuihin yhteensä 338 minuuttia neljässä pelissä. Näin ollen Falcao oli osallisena maalissa 56 minuutin välein häviten Suárezin startille täpärästi.

Antoine Griezmann on Atléticon historian viidenneksi paras maalintekijä, mutta hänelläkin oli joukkueessa alkuvaikeutensa. Ranskalainen teki ensimmäisen La Liga -maalinsa Atléticossa vasta kymmenennessä pelissään ja maalisyöttökin onnistui vasta kuudennessa ottelussa. Diego Forlán tuli Atléticoon Villarrealista sarjan maalikuninkaana, mutta teki ensimmäisessä ottelussaan vain yhden maalin.

Luis Suárez puolestaan vaikuttaa sopeutuneen Diego Simeonen pelisysteemiin nopeasti. ”El Pistolero” on laukonut alkukauden aikana yhdeksän kertaa, ja kudeista viisi on mennyt kohti maalia. Näistä kolme on puolestaan mennyt verkkoon, joten maalia kohti ammutuista laukauksista Suárezin tehokkuus on siis ollut 60 prosenttia.

[readmore from=Suarez-Luis]

Suárezin tehoja arvioidessa pitää myös muistaa, että hän siirtyi Atléticoon vasta siirtoikkunan viimeisellä viikolla ja ehti harjoitella joukkueen kanssa vain kahdesti ennen debyyttiään. Ennen viikonlopun viimeistä maaliaan Suárez oli puolestaan reissannut Atlantin yli Etelä-Amerikan MM-karsintoihin. Niissä hän pelasi kahdesti täydet minuutit tehden Uruguaylle kolme maalia.

Jos Luis Suárez vain pysyy kunnossa, on jatkossa lupa odottaa kenties vieläkin parempia tehoja. Iso haaste on edessä jo ylihuomenna keskiviikkona, kun Atlético kohtaa vieraskentällä Mestarien liigan avauksessaan puolustavan mestarin Bayern Münchenin.

Lähde: AS