Barcelonassa kuusi kautta pelanneelle Luis Suárezille etsitään uutta seuraa. Barcan uusi valmentaja Ronald Koeman ei näe miehelle käyttöä joukkueessaan, joten uruguaylainen vaihtaa suurella todennäköisyydellä pukukoppia.

Jonkin aikaa ykkösvaihtoehtona uudeksi seuraksi pidettiin Serie A:n mahtiseura Juventusta. Tuo siirto näyttää kuitenkin nyt lopullisesti kaatuneen, sillä Suárez ei ehdi saada Italian passia riittävän nopeasti. Juventuksen urheilujohtaja Fabio Paratici vahvisti viikonloppuna, ettei seura enää tavoittele Suárezia, vaan nyt Juventus haluaa samalle tontille Edin Dzekon.

– Meidän täytyy poistaa Luis Suárez hankintalistalta. Aika Italian kansalaisuuden saamiseksi on pidempi kuin siirtoikkuna. Siirto ei ollut koskaan lähellä. Arvioimme sitä mahdollisuutta, ja pidimme sitä mahdollisena, jos hän saisi passinsa ajallaan. Niin ei käy, Paratici selvitti Sky Sportille AS:n mukaan.

Koska Juventus-siirrosta ei tule mitään, vievät vahvimmat huhut Suárezia nyt Atlético Madridiin. Mundo Deportivon mukaan asiat ovat jo niin pitkällä, että Atlético Madrid ja Suárez ovat jo päässeet sopuun sopimuksensa henkilökohtaisista ehdoista.

Siirto on kuitenkin vielä kaukana toteutumisesta, sillä matkassa on vielä ainakin pari isoa tekijää, jotka pitäisi saada ratkaisua. Ensimmäinen näistä on tapaus Diego Costa. Atléticon pitäisi saada Costa myydyksi, jotta Suárez voitaisiin hankkia.

Toinen ongelma on puolestaan se, että Suárezilla on vielä vuosi sopimusta jäljellä Barcelonan kanssa. Suárez toivoo, että Barcelona maksaa tälle jäljellä olevan vuoden palkan, mutta tämä toive voi osoittautua mahdottomaksi toteuttaa.

Mundo Deportivon mukaan Atlético Madridin seurajohtaja Miguel Ángel Gil Marín ja valmentaja Diego Simeone ovat Suárezin kanssa jatkuvassa yhteydessä. Atlético tarjoaa tammikuussa 34 vuotta täyttävälle Suárezille kaksivuotista sopimusta.

Barcelonan kädenojennus on lehden mukaan se, että se on tarjoutunut maksamaan tämän kauden osalta Suárezin nykyisen palkan ja uuden palkan välisen erotuksen, jottei hyökkääjän ansiotaso tällä kaudella putoa. Sopimuksen toista vuotta Barcelonan tarjous ei enää koske. Barcelonassa Suárez on ansainnut yli 20 miljoonaa euroa.

[readmore from=Suarez-Luis]

Suárez on kuitenkin vaatinut Barcelonalta ensi kauden palkan maksamista täysimääräisenä. Tähän Barcelona ei vaikuta suostuvan. Ongelmallista on sekin, ettei Barcelona halua tällä hetkellä päästää Suárezia lähtemään siirtokorvauksetta. Tämä taas on Atléticon selkeä toive.

Diego Costan osalta konkreettista kiinnostusta on MD:n mukaan valitettavan vähän, jos lainkaan. Turkkilainen Fenerbahce on osoittanut Costaa kohtaan kiinnostusta, mutta virallista tarjousta sekään ei ole tehnyt.

La Ligan siirtoikkuna umpeutuu 5. lokakuuta.