Atlético Madrid vahvisti keskiviikon ja torstain välisenä yönä Luis Suárezin siirtyvän Barcelonasta Atlético Madridiin. Myös La Liga on jo hyväksynyt siirron ja kaikki on enää kiinni siitä, että uruguaylaishyökkääjä läpäisee Atléticon lääkärintarkastuksen.

AS:n mukaan Suárez saa Atléticolta yhtä paljon palkkaa kuin Juventukseen täksi kaudeksi lainattu Álvaro Morata sai. Morata on tälläkin kaudella Atléticon omistama pelaaja, mutta Juventus maksaa hänen palkkansa kokonaisuudessaan. Lisäksi Atlético saa Juventukselta lainavuodesta 10 miljoonan euron korvauksen. Moratan lainasopimukseen sisältyy 45 miljoonan euron osto-optio.

Näin ollen Atlético Madridin taloustilanne ei heikkene lainkaan Suárezin hankinnan myötä, vaan tili jää Morata-Suárez -vaihdossa plussan puolelle. Suoraa siirtokorvausta Atlético ei Barcelonalle maksa, mutta sopimukseen sisältyy kuuden miljoonan euron siirtosumma tiettyjen pykälien täyttyessä. AS:n mukaan Atlético maksaa Barcelonalle kaksi miljoonaa euroa per kausi, jos se selviytyy Mestarien liigan puolivälierävaiheeseen.

Kauden 2020-2021 aikana Suárezin ei tarvitse kuitenkaan palkanalennusta ottaa, sillä Barcelona maksaa vielä tämän kauden ajalta lähes puolet hyökkääjän palkasta. La Sextan toimittaja Bélen Sánchez Garcían mukaan Suárez saa vielä tällä kaudella Barcelonalta seitsemän miljoonaa euroa.

Belén Sánchez García

@Belen_Boli
🔴⚪Luís Suárez, al Atleti⚪🔴

- Llega libre. El Atleti podría pagar 4mill. en variables.
- Firmará por 2 temporadas.
- Salario:
7 paga el Barca.
7.5 paga el Atleti.

El Chiringuito TV

@elchiringuitotv
⏳⌛️ TIC, TAC, TIC, TAC ⌛️⏳

🔴⚪️ SUÁREZ firmará con el ATLETI por DOS TEMPORADAS. #JUGONES