Luis Suárez on puhunut tilanteestaan Barcelonassa. 33-vuotias uruguaylaishyökkääjä jouduttuaan siirtohuhujen kohteeksi (lue lisää).

Suárez on edustanut Barcelonaa kesästä 2014 alkaen siirryttyään Camp Noulle Liverpoolista. Konkari on valmis jäämään katalonialaisseuraan, jos hänet vain halutaan pitää.

Suárez ei ole ehtinyt vielä tavata uutta päävalmentajaa Ronald Koemania. Hollantilainen korvasi Quique Setienin Mestarien liigan puolivälierässä Bayern Münchenia vastaan kärsityn 8-2-murskatappion jälkeen.

– Koeman? En ole vielä jutellut hänen kanssaan, Suárez totesi AS:lle.

– Kun häviää sillä tavalla kuin Lissabonissa, jokainen on vastuussa siitä. Ei ole reilua nostaa esille yksittäistä pelaajaa. Ihmiset menevät joskus henkilökohtaisuuksiin, mutta en usko kenenkään voivan epäillä minun sitoutuneisuuttani Barcelonaan. Se oli yksi niistä päivistä, kun kaikki meni pieleen.

Barcelona on hankkiutumassa eroon useimmista seuran yli 30-vuotiaista pelaajista. Suárezin lisäksi Jordi Alba ja Sergio Busquets ovat olleet vaarassa joutua kauppatavaraksi (lue lisää).

Suárez muistuttaa Real Madridin olleen vuosi sitten vastaavassa kriisissä, kun Ajax pudotti seuran Mestarien liigassa. Tuolloin Sergio Ramosin, Toni Kroosin ja Luka Modricin kaltaisen veteraanien uhattiin joutuvan myytäväksi.

Kokeneet pelaajat jäivät lopulta seuraan ja Madrid juhli päättyneen kauden päätteeksi mestaruutta.

Suárez nostaakin Madridin esimerkiksi siitä, ettei runkoa välttämättä tarvitsisi rikkoa kokonaan.

– Muistan kun Ajax pudotti Real Madridin ja ihmiset huusivat Kroosia ulos ja Modricia eläkkeelle. He sanoivat myös Ramosin olleen katastrofi ja jokainen pelaaja oli yhtäkkiä arvoton kannattajien silmissä, Suárez muistutti.

– Seuraavalla kaudella he nousivat takaisin tasolleen ja olivat yhtäkkiä taas ainutlaatuisia pelaajia sekä osana legendaarista joukkuetta.

Suárez uskoo, että kannattajilta puuttuu tietynlaista kärsivällisyyttä. Omien kimppuun hyökätään aina tappion jälkeen.

– Uskon, että ihmisiltä puuttuu kärsivällisyyttä ja heillä on ennen kaikkea lyhyt muisti. Kun ihmisiltä puuttuu ymmärrys katsoa asioita syvemmältä kannalta, he etsivät aina sitä yksinkertaisinta selitystä.