Koronavirustauko merkitsi FC Barcelonan osalta sitä, ettei maalitykki Luis Suárezin kausi olekaan ohi. Uruguaylaishyökkääjä loukkaantui tammikuussa Saudi-Arabiassa pelatussa Supercupissa, ja joutui leikkauspöydälle. Nyt Suárez on kuitenkin pääsemässä pelikuntoon juuri sopivasti, kun kausi ensi viikolla jatkuu.

Suárez on treenannut jo kolme viikkoa samassa rytmissä muun joukkueen kanssa. Näyttää vahvasti siltä, että hän voi olla kokoonpanossa, kun Barcelona kohtaa Mallorcan vieraissa ensi viikon lauantaina.

– Oloni on todella hyvä. Totuttelen pikkuhiljaa pelikaverien kanssa treenaamiseen. Tietysti pitkän loukkaantumispaussin jälkeen on tietyllä tapaa pelokas, mutta nautin kyllä harjoituksista, Suárez totesi Barcelonan tekemässä haastattelussa AS:n mukaan.

Suárezkin myöntää, että olosuhteet ovat pelien jatkuessa hyvin poikkeukselliset.

– Emme ole tottuneet pelaamaan täydessä kesän kuumuudessa. Joukkue kuitenkin totuttelee siihen, miltä pelit tällaisessa kuumuudessa tuntuvat.

– Tuntuu varmasti myös oudolta pelata ilman katsojia stadionilla. Olen kokenut sen jo kerran. Yritämme kuitenkin keskittyä jalkapalloon, ja voittamaan La Ligan, Suárez muistuttaa.

Lohdullinen uutinen Barcelonalle on myös, että Lionel Messi harjoittelee jo perjantaina normaalisti muun joukkueen mukana. Messi ei osallistunut keskiviikon joukkueharjoituksiin, vaan treenasi kuntosalilla yksikseen. Torstaina Barcelonan joukkueella oli vapaapäivä.

[readmore from=Suarez-Luis]

Messin poissaolossa ei Sportin mukaan ollut kyse mistään loukkaantumisesta, vaan pelkästä varovaisuudesta koronatauon jälkeen. Seuran kuntovalmentajat suosittelivat Messille kuntosaliharjoittelua varotoimenpiteenä.

Barcelona harjoittelee perjantaina täydellä miehistöllä. Edustusjoukkue on kokonaisuudessaan terve.