Barcelona oli jo ennen lauantaita joutunut La Ligan mestaruustaistelussa haastajan rooliin Real Madridia vastaan, mutta 2-2 -tasapeli Celta Vigoa vastaan pani sen entistäkin ahtaammalle. Kauden maalisuora lähestyy, ja nyt Barcelonassa saadaan alkaa toivoa Real Madridin kompurointeja omissa peleissään.

Barcelonan molemmista maaleista vastasi Luis Suárez, jolle maalit olivat ensimmäiset koronatauon jälkeen. Uruguaylaiskärjen kauden piti olla jo ohi loukkaantumisen vuoksi, mutta ”El Pistolero” pääsikin vielä kehiin koronapandemian lykättyä kauden päätöstä.

Pettymys oli Suárezin mietteissä päällimmäisenä.

– Tämä oli mestaruuskamppailussa elintärkeä ottelu. Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan ja loimme paikkoja. Toinen jakso oli kuitenkin erilainen, ja Celta halusi hallita peliä. Tunne on kitkerä, surullinen ja turhautunut, koska menetimme kaksi pistettä, Suárez sanoi pelinjälkeisessä haastattelussa Mundo Deportivon mukaan.

Barcelonalla on ollut erittäin vaikeaa vieraspeleissä, sillä se on voittanut vain kaksi viimeisistä kahdeksasta vieraspelistään. Täydestä pistepotista on jäänyt uupumaan jopa 14 pistettä.

Squawka

@Squawka
Barcelona have won just two of their last eight away games in LaLiga.

They've dropped 14 points across those games in total. 😬

Suárez lähetti vastauksessaan rivien välissä terveisiä joukkueen valmennusjohdolle.

– Valmentajat ovat sitä varten, että he analysoivat, miksi menetämme tärkeitä pisteitä vieraspeleissä. Sellaista ei tapahtunut meille muilla kausilla, Suárez muistutti.

[readmore from=Barcelona]

– Myös vastustajia on arvostettava. Celtalla on mahtavia pelaajia ja joukkue taistelee putoamista vastaan. Iago Aspasin vapari osoittaa, kuinka hyviä pelaajia heillä on.

– Omasta puolestani olen tyytyväinen kahteen maaliin, mutta olen vihainen, koska meidän pitää korjata asioita. Tämä oli hankala ottelu, niin kuin Villarreal-pelikin tulee olemaan. Ja välissä saamme Atléticon vieraaksemme.