Barcelonan kapteeni Leo Messi tiedotti hiljattain sosiaalisessa mediassa joukkueen pelaajien suostuneen 70 prosentin palkanalennukseen koronaviruspandemian ajaksi.

Messi kritisoi viestissä myös Barcelonan seurajohtoa. Lue Messin julkaisema viesti täältä.

Luis Suárezkaan ei ollut järin tyytyväinen Barcelonan seurajohdon toimintaan, joka oli tiettävästi tahallaan kertonut medioille, ettei pelaajat olisi suostuneet palkanalennuksiin, vaikka se ei pitänyt paikkaansa.

– Se sattuu, koska olimme ensimmäisiä, jotka halusimme päästä mahdollisimman nopeasti yhteisymmärrykseen sen suhteen. Olimme hyvin tietoisia siitä, mitä maailmalla tapahtuu. Tiedämme myös tilanteen, missä seura on tällä hetkellä tulojen suhteen, Suárez muistutti Sport 890:n haastattelussa.

– Sitten yhtäkkiä mediat alkoivat sanomaan vaikka ja mitä. He väittivät, että me pelaajat emme suostuneet ymmärtämään, miksi palkkojamme pitäisi pudottaa. He sanoivat kaikkien muiden Barcelonan urheiluseurojen, kuten käsipallojoukkueen päässeen jo yhteisymmärrykseen palkanalennuksesta, mutta vain jalkapallojoukkue ei suostuisi siihen. Emme ollut päässeet yhteisymmärrykseen, koska odotimme löytävämme parhaan ratkaisun seuralle, jolloin voisimme auttaa muita.

Barcelonan pelaajat maksavat palkanalennuksen lisäksi seuran työntekijöiden palkat koronaviruspandemian ajan.